Vissa saker klarnar

Idag var det dags att träffa den som ska vara officiant på begravningen. En mycket trevlig herre som med både humor och värme tog emot allt som vi berättade om Thord (vi.. det var jag, Maud och Göran). Det är lite märkligt men det var lite svårt att börja berätta utan att tårarna kom men sedan vi väl kom igång ville det aldrig ta slut. Blev både leenden och skratt till slut. Han antecknade så pennan glödde på flera sidor i sitt block. Det blir intressant att se vad han uppfattade och hur han sållar bland alla berättelser han fick. Många ljusa minnen är det…  och lite svårt att sluta berätta då det ena gav det andra.

Vi bestämde också vilken musik som ska spelas. Det blir från CD och vi börjar med Largo med Panpipes of the ander. Nästa blir Strövtåg i hembygden med Mando Diao och avslutas med There goes my evrything med Henrik Åberg (länkad version är Elvis själv som sjunger då jag inte fick till länken med Henrik Åberg). Känns rätt på något vis, hoppas det blir så i verkligheten också.

Maud har beställt gula rosor till alla deltagarna (barn, barnbarn, syskon med respektive, sammanlagt 32 st). Begravningsbyrån hade skrivit ut fotot som ska stå på kistan så nu känns det som det mesta är under kontroll. Det enda som fattas är meddelandet till Hov så de får veta antal och förutsättningar. Vi har ju två veganer och kanske en vegetarian och vi vill att alla ska få det de vill ha. Blir bara smörgåstårta och gobit men det är ju bra om alla tycker det är gott.

Det är tur att det mesta gått smidigt för jag känner att det är inte mycket som behövs för att ”tippa över”. Minsta lilla grej som inte funkar blir det tvärstopp och jag får beslutsångest över hur jag ska göra. Följs mallen funkar det bra men många är inblandade och man kanske inte tänker riktig lika och då vet jag inte hur jag ska göra om jag måste göra avsteg från det Thord och jag hade kommit överens om.

Nu har allt löst sig men jag känner som sagt var att det är inte mycket som behövs för att jag ska tappa balansen. De flesta gör ju saker i ren välgärning med goda intentioner men det kan ju bli lite fel ändå. I natt var det lite svårt att låta bli att grubbla. Somnade rätt snabbt för en gångs skull men vaknade halv två och sedan skulle jag ha behövt en knapp för att stänga av hjärnan. Sista gången jag tittade på klockan var hon 5.48 men slocknade nog sedan. Vaknade när klockan var halv 8 med en puss från Ulli. Då ville hon ut så då var det dags att kravla sig upp. Typiskt när man just somnat, kändes det som.

Några har ringt om upplysningar för att ge till fonder till Thords minne. Några hade tänkt skicka blommor men vi föreslår fonder istället. Det blir ju inte så många minuter som vi kan se blommorna så det känns lite ”bortkastat” då en liten slant till en fond kan göra större nytta.

Jag är så tacksam att det fortfarande finns folk som hör av sig och pratar/chattar/sms:ar en stund. Under lättar och gör att man trots allt inte känner sig helt ensam och övergiven. Maud och familjen eller delar av familjen kommer på lördag och sover över och på söndag kommer Thords bror och svägerska från Gnesta och syster från Stockholm hit. Vi ska försöka få till en middag så även Göran med familj ansluter så alla får träffas riktigt då det är länge sedan vi alla samlades. Det var meningen att de skulle komma i sommar men ibland blir det inte som man tänkt. Anledningen kunde ju vara en annan men det blir ändå trevligt att få träffas.

I morgon och på fredag ska jag försöka ta tag i det i högsta grad eftersatta huset. Är det finväder blir det väl lite plock utomhus på lördag där det är ännu mera eftersatt. Hoppas bara att luften inte går ur mej rätt vad det är men gör det det så blir det som det blir. i morgon är en annan dag… Det mottot får jag försöka anamma tror jag.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =