Vårbestyr!

Ja nu är det full fart med vårbestyren. Krattning av gården har legat högt på priolistan ett tag. Vi inbjöd våra barnbarn att komma och kratta och få tjäna en liten slant och alla tackade ja. Svårigheten var att hitta en perfekt dag då de alla har lite hobbyn och intressen som också tar lite tid. Tillslut bestämdes att ”Kristiflygardag” skulle passa perfekt. Maud & Lars med Andreas och Emelie kom på onsdag kväll och Ann-Sofie med lilla Isabelle, Cassandra och Melinda kom till kl 10 på förmiddagen. Göran jobbade så han anslöt lagom till middagen.

Ann-Sofie är nyopererad så hon får inte lyfta så Maud ställde upp som ”barnpiga” och var inne med Ann-Sofie och Isabelle medan Thord satte sig på gräsklipparen och ”krattade” med den. Han hade gräsuppsamlaren kopplad till ekipaget och körde upp på en utlagd plast och tömde. Sedan fick jag, med lite hjälp ibland, dra plasten med löven bakom logen där vi burkar tippa allehanda trädgårdsrester. Emelie, Andreas, Cassandra och Melinda turades om med att kratta och med att köra bort lövhögarna. Lars var behjälplig lite här och var, bl a hjälpte han till med att få bort gårdsgruset från gräsmattan. Själv krattade jag bl a i hundgården där det var massor av torkade stjälkar av brännässlor (högarna körde jag bort idag).  Så här såg det ut på ”tippen” efter årets krattning.

 

Vi lade ut "gångplankor" så det skulle bli lätt att köra skottkärra.
Vi lade ut ”gångplankor” så det skulle bli lätt att köra skottkärra.

Vi tog naturligtvis lite välförtjänta pausar. Förfriskningar och lite energigodis blev första rasten. Nästa blev lunch då vi invigde vår nya gasolgrill. Gick väl lite så där. Få se om det funkar bättre när den är inkörd men trots allt blev det i alla fall hamburgare till lunch.

Här är det i väntan på eftermiddagsfikat som bestod av bullar, hallongrottor och chockladbollar (förhoppningsvis sista gången som det bakades i gamla köket)-

Välförtjänt vila
Välförtjänt vila
Dagens "barnpiga" Maud med lilla Isabelle och mamman Ann-Sofie
Dagens ”barnpiga” Maud med lilla Isabelle och mamman Ann-Sofie

Efter ett lite kortare arbetspass blev det lite vila och sedan middag för alla. Ann-Sofie åkte hem och hämtade Göran som nyss slutat jobba. Till middag bjöd jag på Thaiwok med ris och till efterrätt marängsviss. Ann-Sofie och Göran med barnen åket hem efter middagen medan resten stannade kvar och sov över även denna natt. Kvällen förflöt till ishockeyns tecken. Tyvärr blev det inget att fira då Sverige åkte ut ur WV. Hoppas Per Mårts äntligen har gjort sitt nu.

Trots avslutet blev det en mycket trevlig dag och väldigt uppskattat att våra barnbarn var villiga att ställ upp och hjälpa oss. Tusen tack till alla inblandade, ni är guld värda!

Igår var nog de flesta av oss lite ”dagen efter”. Maud åkte tidigt in till jobbet men vi andra tog lite sovmorgon. Segt var det för oss alla ”hemmavarande” och för egen del blev det en lite senarelagd morgonrunda, dusch och en tur till affären, lite matlagning förstås men annars var det mest fåtöljen som gällde. Till kvällsmat blev det planka vilket alla åt med god aptit. Maud & Lars med barn och hundar åkte sedan hem senare på kvällen.

Idag skulle jag och flickorna egentligen vara med på samträning men jag kände redan igår kväll att jag behövde en ordentlig sovmorgon. I morgon ska jag döma SSRK/JH:s ”kråkprov” så jag kände att både knoppen och kroppen behövde en vilodag… nåja nästan i alla fall.

Sovmorgonen blev väl lite sisådär då Piga vaknade klockan 5 och ville ut och pinka. Klockan 8 var det riktigt panik för då hann hon inte ut. Spydde upp en korv med gräs i hallen men hon fick ändå en guldstjärna av mej. Första hunden av 16 möjliga som stått på en matta och faktiskt spytt på golvet! Annars brukar det bli mattvätt om olyckan är framme men som tur var, inte denna gång. Med vilan blev det så att jag faktiskt körde bort högarna som jag krattade ihop i hundgården och som blivit kvar sedan torsdagen, men annars har det bara varit vila för hela slanten. Kände att det var rätt beslut för det var ont både här och där i kroppen. Blev lite rädd i morse då det gjorde ont i den opererade höften (hade väl lyft lite för tungt) men det gav faktiskt med sig som tur var men jag tror att det var bra beslut att inte åka på samträningen… Trots att jag tycker att den också är guld värd. Kroppen behövde faktiskt vila idag.

I eftermiddag gick jag en runda och tittade och njöt av hur fint det har blivit på tomten.

Under alla löv fanns faktiskt lite blommor!
Under alla löv fanns faktiskt lite blommor!
Rabarberpaj snart på gång. Längtar!
Rabarberpaj snart på gång. Längtar!
Längtar också efter att få känna doften från häggen...
Längtar också efter att få känna doften från häggen…
Längtar inte fullt lika mycket till dessa irriterande insekter som nu börjar komma!
Längtar inte fullt lika mycket till dessa irriterande insekter som nu börjar komma!

Nu är det bara att hoppas att vi klarar oss från regn i morgon. Blir en lång dag annars.  Lite kyligare än idag och molnigt får vi i alla fall räkna med. Jag ska döma öppenklassen och det är 10 stycken som är anmälda. Ska bli skoj att få titta på lite duktiga hundar.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − tolv =