Vår med den ljusnande framtiden?

Nja, så mycket till vår är det nog inte här i alla fall. Visserligen töar det och snön försvinner lite pö om pö… Humöret, orken och energin har varit på lågfart trots vårt lilla energiknippe Ultima. Ibland hjälper det inte, vårtrötthet och en släng av lite deppighet gör livet tungt ändå.

Inte hjälper det att titta ut heller. Just nu SNÖAR det! Ja ni läste rätt…. det snöar.

Så här ser utsikten ut från vår altan. Inget att hurra för. Taket på altanen är heller inte något att hurra för. Det blir till att lätta på plånboken och få ett nytt altantak och nya snörasskydd innan sommarregnen kommer.

160406h

Som ni kan se är det lappat och lagat i flera omgångar redan så nu är det ett måste. Hade tänkt köpa mej en ny tvättmaskin och torktumlare för de slantarna men se det vill sig inte. Staten ska ju ha sitt också. Thord fick 900,- i restskatt och jag slog till med 9 000,-. Också något att glädja sig åt… ”Not” 🙁 🙁 🙁

Lilla Ultima har haft blåskatarr men det ser ut som det börjar ordna sig men man blir allt lite orolig och det blir en massa extra jobb som inte var direkt planerade. Två besök till veterinären och ett besök till Östersund för att få tag på medicin, som naturligtvis inte finns i Bräcke. 🙁

Ja idag är det bara jämmer och elände men som jag tidigare sagt så måste man få släppa ut lite frustration. Bloggen blir lite av en pysventil. Det är väl bara att kravla mig upp ur gropen när jag deppat färdigt misstänker jag.

När jag ändå är inne på att klaga så tänker jag ta upp en sak till som jag retar mej på. På Facebook kommer det inlägg som man uppmanas dela eller kopiera och lägga på sin sida. Detta kan handla om att om man säger nej till cancer, om man bryr som asylsökande, om man tycker om sin bror/syster/mor/far/hustru/man/barn etc. Om man inte gör detta så bryr man sig  inte om det förstnämnda eller tycker inte om de sistnämnda menar man…

Jag blir tvär när jag ser sådana uppmaningar. Det är ungefär som om någon frågar ”Har du slutat slå din hund” och du får bara svara ja eller nej! INGEN ska tala om för mej vad jag ska skriva på min sida. Om jag tycker om något jag läser, ja då delar jag (om jag inte blir uppmanad till det).  DUMHETER!

Såja, nu fick jag det sagt också av bara farten.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + tjugo =