Surpuppa!

Ja, jag börjar känna mej som en riktig surpuppa. Just nu känns det inte som att det finns så mycket att se fram emot. Det brinner i skogarna här omkring och det har luktat brandrök och varit smog i flera dagar. Närmaste branden ca 1 mil här ifrån men det hörs som om den är under kontroll. Ett par tre dagar har det nu varit lugnt även när det gäller röken. Det är det inte på många andra håll i landet. Som tur är har vi nu fått hjälp från flera olika länder. Tacksamt att se att folk frivillig ställer upp. Synd bara att bränderna inte togs riktigt på allvar från dag 1 så rätt hjälp har satts in så kanske det inte blivet en så stor katastrof som det är nu.

Smogen ligger tät över Sundsjön…

Så här brukar det se ut:

Lite nu och då har det flugit helikoptrar och flygplan förbi över oss. Från början var det lite otäkt, jag tänkte att nu brinner det någonstans igen. Nu känns det faktiskt tryggt. Så skönt att de bevakar så behöver bränderna inte bli så stora om de upptäcks och stoppas i tid.

”Övervakad” vid träning av Ulli och Piga

Det som också är lite otäckt just nu är att det är dårar som sitter och styr en massa länder. Dårarna gör allt för att förolämpa varandra och hota varandra. Rätt vad det är bryter det väl ut ett krig också om man inte sparkar Trump förstås. Jag tror att vi i industriländerna har haft det för bra länge nu och då måste det till katastrofer för att börja om. Får väl se hur det går i Sverige vid höstens val. Jag tror i o f inte att det spelar så värst stor roll vem som tar makten. Det finns ingen som lyssnar på vad folket vill. Folk förstår inte, folk är outbildade, folk inser inte sitt bästa…. Ja det hörs lite här och där. Öppna öronen och lyssna och agera för hela Sveriges bästa och inte för maktsugna/maktgalna politiker.

Jag blir också frustrerad över att se annonser om grillkött, gott på grillen, grilltillbehör, nu är det dags att grilla. När det är sommar och sol och man pratar om grillning så inte sjutton tror jag att man tänker: Oj, ikväll ska vi grilla i ugnen i köket…. Folk är så dumma att de ska sitta ute och grilla, med kolgrill eller möjligen gasolgrill. Det är eldningsförbud men man FÅR grilla i sin egen trädgård och självklart MÅSTE man ju göra det då. Att man kan bli betalningsansvarig om man på det  viset startar en brand… Det händer inte mej, jag är så försiktig. Huvva!

Ser också här och var på Face Book uppmaningar att man inte ska klaga eller ta politiska poäng för hur regeringen skött brandkatastrofen. Jag säger bara … Om man inte får klaga på den som har makten då finns det definitivt ingen demokrati kvar i Sverige.

På det personliga planet är det inte mycket som går min väg, från stort till smått. Ett litet exempel… Igår var jag iväg och tränade vid en tjärn tillsammans med Anders. Kände Ulli lite på pulsen och ja hon löste uppgifterna men mycket omständligt. Varmt blev det så när jag kom hem var jag genomsvettig. Stod och velade om jag skulle gå och ta en dusch eller åka och ta en simtur. Packade ur bilen och upptäckte att jag glömt en viktig sak vid tjärnen så det var bara att åka. Lite belöning blev att jag tog vägen förbi Sand och tog mej en simtur och svalkade av mej. En helt egen badstrand fick jag för mej själv. Jo, lite positivt också blev det ju måste jag erkänna.

Skönt med egen kupé

Ja det är väl förstås inte bara negativt i min värld…. I fredags kom Maud och Emelie och förgyllde tillvaron ett dygn. Efter middagen så gick vi en runda i skogen med flickorna. Härligt med sällskap!

På lördag lurade de iväg mej på en simtur (det var det som fick mej att åka och simma även söndag).

Maud låg i och simmade längst av oss alla tre

Långgrunt, bra sjöbotten och folkfritt  på stranden (förutom två damer som kom och doppade sig men försvann medan vi simmade). Bättre kan det väl inte bli?

Ja upp med humöret får väl bli slutklämmen.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + fjorton =