Sista april 2019

Ja så var det ånyo en helg att passera. Större helger är faktiskt fortfarande lite knepiga att ta sig förbi. Jag har ju i hela mitt liv haft sällskap på alla helger. Tyvärr är det väl så att när man har det så tänker man inte på att uppskatta det tillräckligt. Jag flyttade direkt ihop med Thord när jag lämnade mitt föräldrahem så i hela mitt 69- åriga liv har jag haft mänskligt sällskap alla stora helger utom det sista 1,5 åren. Säkerligen kommer jag att vänja mej så småningom men det blir lite extra tomt vid större helger.

Påsk firade jag i Skuggarvet hos Ingegerd. Jag åkte på skärtorsdagen och stannade i Bollnäs, Stocksätter, på lunch hos min barndomsvän Lena på vägen ner. Långfredag kom Ulla H med Minna och Ulla S med Koda och efter en mycket god lunch som Ingegerd bjöd på så använde vi eftermiddagen till hundträning. Jättetrevligt! Sedan blev det middag hos Ingegerd. Ulla och Ulla åkte så småningom hem till sej och Ingegerd och jag tillbringade fortsättningen av kvällen med lite småprat. Fanns ju lite tankar att vädra då hon också blev änka för knappt ett år sedan.

Påskafton gjorde vi en långprommenad med diverse apporteringsstopp efter stigarna. Ulli chockade oss då hon höll på att bli överkörd av en bil när hon var ute på en dirigering och inte stannade på signal. Allt gick trots allt bra. Bilisten tvärnitade men fortsatte men mitt hjärta stannade nästan. Ulli hon kom tillbaka och letade reda på apporten och kom i full fart tillbaka som om inget hade hänt. Phuuuu!

Piga, Ulli, Sita och Flisan poserar

Ikväll sitter jag i min lägenhet utan annat sällskap än mina hundar. Ja, det är inte så illa det. Jag skulle nog inte klara livet utan dem så de är guld värda! Vi har varit ute och tränat lite under eftermiddagen med blandat resultat men vädret har varit snällt med oss, se även omslagsbilden.

Flickorna hittade grönbete på Alexisbacken idag. Mums, sa de!

När jag kom hem började jag fundera på vad jag skulle hitta på att äta. Jag har varit noga med att se till att jag ätit något riktigt gott när det är helg. Hittade inget som jag var sugen på i frysen så jag tog och åkte till Gällö för att åtgärda det problemet. På hemvägen spelade de Strövtåg i hembygden med Mando Diao på radion. Då blev det lite mycket… Det är ju en underbart vacker låt men problemet är att  den spelade vi på Thords begravning. Då brast det en stund…

Strövtåg i hembygden med Mando Diao

Nu har jag suttit och försökt minnas allt kul som inträffat på Valborgsmässoafton under åren. Jag kan faktiskt inte komma ihåg några tråkiga minnen, det har oftast varit väldigt positivt och väldigt ofta i sällskap men många andra. Det är ju väldigt bra att det finns så många goda minnen att ta till när det känns lite tungt.

Nåja, allt är ju inte tungt. Som sagt var, var det en mycket trevlig påskhelg som avslutades på annandag påsk med att Lotta och jag hade vår andra träff med två olika gäng som går vår apporteringskurs. Den ena för nybörjare och den andra för de som kommit en bit. Vi kör nybörjarna på förmiddagen och fortsättning på eftermiddagen och när kurserna är klara så avslutar vi dagen med att köra våra egna hundar en stund. Hittills har vi haft tur med vädret, underbart med sol och värme.

På fredag och lördag ska jag och Ulli på kurs för Anita Norrblom genom Mitt Hund Event. Ser verkligen fram mot det. Ska bli riktigt trevligt och jag hoppas också på att få lite fler idéer för träningen av Ulli. Känner att vi har nog gått lite i stå. Det är lite svårt att sortera då hon är lite av varannandag-/varannanövning- hund. Hon blir helt klart hjärntrött ibland, ibland är hon direkt olydig, ibland tar hennes näsa över och det tror jag inte hon är medveten om och ibland är hon en riktig ängel.

Marith

 

4 reaktioner på ”Sista april 2019”

  1. Fina Marith förstår dina minnen ❤️ Har varit till dig och vovvarna i eran nya mysiga lägenhet fått både semla och en fantastisk god fisksoppa Är så glad att vi har kurserna tillsammans att få jobba med dig med så mycket erfarenhet och nya idéer är fantastiskt
    /kramar Lotta

    1. Jag är också glad att vi ”kursar” tillsammans och kompletterar varandra. Ser fram mot nästa tillfälle. Du är alltid så glad och positiv så man åker alltid hem med ett leende. Kram

  2. Så fint skrivet om både saknaden och styrkan i att ha vovvarna.
    Lyssnade på den fina sången. Kram ❤
    Känner igen mig i känslan som kan uppstå vid helger. Förutom att det är valborg så är det också min födelsedag idag. Så visst känns det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + två =