Nytt år på gång!

Ja nu är det ett nytt år på gång igen. Då ska man väl summera det gamla? Eftersom jag vakar in det i ensamt majestät idag så tänkte jag det är lämpligt just nu ikväll. Jag såg på TV idag att för att man ska lära sig något av det man upplevt så ska man börja med det dåliga/tråkiga och sluta med det som varit bra. Då har man möjlighet att förändra!

Ja året har ju varit blandade karameller, både bra och dåligt men vi börjar väl med snöeländet. Det snöade i stort sett konstant i tre månader. Var så less på att skotta och att inte ha någonstans att göra av det. Det var det som fick mej att definitivt bestämma mej för att göra uppbrott och sälja mitt hus. I och för sig kändes det också som ett oöverstigligt hinder då det innebar att jag fick säga farväl, inte bara till huset som jag bott i sedan 1978, alltså största delen av mitt liv. Jag fick ju säga farväl till väldigt många saker som jag köpt och fått under alla dessa år. Dessutom var det ju dags att återigen rota i det som tillhört Thord.

Så otroligt jobbigt! Har nog aldrig känt mej i så stort behov av stöd, hjälp och tröst som då. Som tur var fick jag ta del av alla tre sakerna men jag fick också veta att jag var en rutten människa som gjort det mesta fel. Det tog förstås väldigt hårt och djupt och fick mej ytterligare ur balans ett tag men som de flesta som känner mej vet, så är jag envis som synden och har kunnat resa mej från det mesta. Så också även denna gång och då bestämde jag mej för att jag ska stänga dörren till alla energitjuvar. Det hjälper inte att försöka ignorera, titta bort, hålla käften. Bättre att inte utsätta sig för det man ändå inte kan påverka. Missnöjet finns nog hur man än gör så varför anstränga sig?

Mycket strul, bakslag, oväntade kostnader, you name it, dök upp innan huset var sålt och alla saker sorterade, skickade på ”tippen” eller till auktionsbyrån (som egentligen gav väldigt lite) och resterande flyttat till mitt nya boende. Det blev en 4-rumslägenhet som jag fick tag på, bara 200 meter ”hemifrån”.

Drömhuset som försvann:

Strul innan jag kom på plats där också. Fick bo i husbil en vecka då lägenheten lämnats i förfärligt skick så hyresvärdarna  måste få tid att fixa till den…. Vilket inte blev så lyckat som jag trodde.

Bilen har strulat i omgångar, bärgning två gånger hitintills, kan bli en gång till då den står igen just nu. Ulli har haltat och både röntgats och CT-undersökts men inte fått klarhet i vad orsaken är. Hon kan fortfarande bli hjärntrött ibland, märktes bl a nu när hon och Piga var hos Maud och hennes familj en vecka vid jul. Bättre är det men inte helt bra. Veterinären har uppdagat några tumörer som Piga ska operera bort efter helgerna (om jag får igång bilen igen så jag tar mej någonstans).  Upptäcktes när hon måste till veterinären för problem med analsäckarna.

Detta summerar väl det mesta av det negativa tror jag. Små förtretligheter är mera regel än undantag så det är mycket som jag inte tar upp, då blev det nog en hel bok. Om jag summerar det negativa så är det ju ett ganska svart år på alla fronter. Hade en förhoppning om att fjolårets otur och tråkigheter skulle förbytas till ett ljusare, bättre år i år. Tänk så fel man kan ha (har jag för det mesta)…

Det positiva, som det fanns en hel del av, var ju bl a att upptäcka vad många snälla, hjälpsamma släktingar, vänner och grannar jag har. Helt otroligt! Min syster och svåger, May och Bosse och min bror och svägerska, Sune och Lull, har både hjälpt mej att få sakerna till tippen och hälften av det som skulle hit till nya stället. De har även  hjälpt mej bära in det som fanns på plats när det äntligen blev dags för inflyttning. May hjälpte mej också att börja röja. Hon kom och stannade ett par dygn så vi fick både umgås och rensa och sortera Thords reservdelslager. Det var det som vi började med och som kändes svårast att ta tag i.

Maud, Lars, Emelie och hennes kompis Linn och Andreas hjälp mej att flytta det som skulle till lägenheten till det förråd som jag fick mej tilldelat här.  Maud, Lars, Emelie och Andreas har också hjälpt mej att rensa och sortera både i uthusen och inomhus. Emelie har också skurat baracken med tillhörande hundhus och det gamla hundhuset. Andreas och Maud hjälpte till att kratta de mesta av gården. Göran och Ann-Sofie hjälpte till en dag i garaget och Kent Göransson hjälpte mej med att fixa en hel del på huset så det blev presentabelt. Även några grannar och vänner har också ställt upp när det krisat. Helt otroligt så snällt. Om någon av er läser detta ska ni veta att jag är så oerhört tacksam för alla hjälp och omtanke. Jag kan inte tacka er nog! Utan er har jag aldrig fixat detta.

Maud ska förstås ha en extra ros! Hon har hjälpt mej med att möblera, sätta upp hyllor, krokar och har även tapetserat fondväggar och tack vare det så är mitt hem numera rätt okey. Trivs i både matrum, sovrum och vardagsrum.

Ett exempel, fondväggen i vardagsrummet som blev helt annorlunda jämfört med de helvita väggarna som fanns när jag flyttade in.

Det övriga kämpar jag med att hitta trivsel i och små förbättringar blir det lite allt eftersom. Senast idag, nyårsafton, kom ena hyresvärden och tog lite mått. Jag ska få en ny bänkskiva i köket och ryggen på den öppna trappen ska spikas igen. Även badrumsdörren skulle han fixa nu på onsdag. Det var meningen idag men någon hade tagit bänkskivan som han gjort i ordning och han var dessutom försenad, kom inte förrän klockan fem…

Nu i slutet av året känns det lite bättre. Jag hade tydligen, trots allt, varit snäll ändå enligt tomten. Många klappar blev det. Jag har dessutom haft en veckas solsemester på Kanarieöarna tillsammans med min bästis från uppväxtåren. Vi var ifrån varandra i nästan 50 år men har nu förnyad kontakt och det känns som det var i går som våra vägar skildes för ”ett tag”. 😀 Om denna semesterresa kommer nästa uppdatering att handla om. Nog för idag!

Önskar er alla Ett Riktigt Gott Nytt År!

Marith

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − elva =