Nog är det väl bra tokigt i Sverige just nu…

Jag inser att ibland är jag nog lite naiv… tror att livet egentligen är rätt enkelt. Det finns bra saker som händer, det finns dåliga saker som händer och det finns vedervärdiga saker som händer. När det händer bra saker vill man naturligtvis dela med sig och berätta varför man är glad. När det händer dåliga saker … samma sak men då tala om varför man är ledsen och när det händer vedervärdiga saker vill man ännu mera få prata om det och diskutera och tala om att man mår rent ut sagt illa, kanske t o m är lite rädd. Men då är man dålig, ja ibland rent utav vedervärdig. Man ska ju förstå förövarna, det är dem det är synd om, inte offren och framför allt inte vara orolig för egen del.

Nu i sommar har det inträffat väldigt dåliga saker och vedervärdiga saker men vad händer? Om det skulle vara en invandrare, asylsökande eller en EU-migrant som utför det dåliga/vedervärdiga så får man helt enkelt inte göra uttryck för det för då är man rasist. Om det däremot är en svenskfödd som gör samma sak, då är det okey att prata om det om personen inte tillhör en minoritet i vårt land…  Om det t ex är en svensk lastbilchaufför som gör något galet och man protesterar och ondgör sig för det så är det ingen som tycker att man drar alla lastbilschaufförer över en kam. Förstår bara inte logiken men som sagt, jag är naiv jag.

Inte konstigt att det blir så många konflikter och sammandrabbningar i samhället. Sverige ska ju vara ett fritt och öppet land och man får säga och skriva fritt ur hjärtat… om man är ”politiskt korrekt” vill säga. Vissa saker får man numera inte säga, inte diskutera och inte ha någon åsikt om.

Tänk om man förutsättningslöst fick en samhällsdebatt utan att anklaga motparten för än det ena än det andra om man inte har ”den rätta” inställningen. Vad ska det bli av Sverige? Inte det fria och öppna landet som man tror att det är  i alla fall. På väg åt helt galet håll. Det man sopar under mattan växer… det blir bakteriehärdar och om man låter det fortgå tillräckligt länge så blir de resistenta. Tänk på det!

Ett exempel på min naivitet är att jag faktiskt har funderat över de tiggare som finns både här och var utanför butiker både i Östersund och t o m i lilla Gällö (men det var nog inte lönsamt då det blev rätt kortvarigt). Om jag nu funderar på att det är märkligt att de kan åka med egna bilar hit till Sverige och hem igen till t ex Rumänien fram och tillbaka ett antal gånger under sommaren, så är jag plötsligt rasist, nu mot Romer. Jag visste tyvärr inte ens att det var Romer förrän det började bli protester mot de som protesterade mot tiggeriet. Då skrev man i tidningarna att de var rasister om man inte tyckte synd om dem.

Nog tycker jag synd om folk som känner att det enda de kan är att tigga. Inte för att de tigger men för att de inte har initiativ nog att t ex nu i bärtider, plocka bär och tjäna en ärlig krona på eget arbete. Dessutom tycker jag att visst ska Sverige kunna ställa upp och hjälpa till så att folk inte behöver tigga, men det borde ju vara genom ett samarbete med det land som de kommer ifrån. Ja faktiskt, så naiv är jag och har inte förstånd att begripa att bara för att jag tycker så så är jag rasist???

Förlåt men jag är nog lite sur idag. Avslutar med lite tistlar… Jag tänkte visa både Thords och min tistelodling. Vi värnar dem ömt… har inte så mycket tid till trädgårdsarbete i år nämligen…

Thords tistelodling...
Thords tistelodling…
Min tistelodling
Min tistelodling

Ni får gärna rösta om vilken som har den bästa tistelodlingen, ha ha!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 8 =