Mycket händer…

Ja mycket händer just nu, både i omvärlden och här hemma. Det som händer här hemma är ju av det positiva slaget, i alla fall idag. Kent kom idag och trimmade lite på pelletsförrådet, kommer att bli färdigt nästa helg. När vi satt och fikade innan han åkte så kom sonen med familj. Han har ju kapat ner lite träd och buskar så det har legat rätt mycket med ris runt huset. Dessutom skulle en hägg till kapas ner, har nog fått någon ohyra av något slag. Hoppas den kommer tillbaka frisk och kry. Våren med häggdoft är obetalbar.

Ungdomarna, våra barnbarn Melinda och Cassandra och Cassandras pojkvän Charlie drog ris medan Göran fixade häggen. Lilla Isabelle och Ann-Sofie höll oss sällskap fram till fikat.

Isabelle testade om farfars arbetsplats gick att sitta på. Det gjorde den!
Isabelle testade om farfars arbetsplats gick att sitta på. Det gjorde den!
Energiknippet ville också hälsa på Garbo och Piga som för allas skull fick hålla sig i hundrummet.
Energiknippet ville också hälsa på Garbo och Piga som för allas skull fick hålla sig i hundrummet.

Det blev både lite kallt och lite jobbigt för dem som jobbade ute så de behövdes lite te och macka efter ett tag.

Det ser ut som om Charlie hade lite energi över...
Det ser ut som om Charlie hade lite energi över…

Ann-Sofie löste av Charlie som sedan löste av Cassandra. Göran fortsatte med häggen och de hann skymma rätt ordentligt innan det blev färdigt. Tusen tack!!

151115e

För övrigt är köket nu officiellt klart. Sista detaljen är monterad och vippskivan fungerar. I morgon kommer de och fixar med toan men det är ju lite torktider och sådat så den beräknas bli färdig på fredag. Hoppas att allt går som det ska bara. Dessutom kommer soffan,  som vi beställt via internet, under veckan. Hoppas bara att den motsvarar förväntningarna.

I omvärlden händer mycket skit just nu. Ingen vet väl var det kommer att sluta. Jag är i alla fall glada att vi bor just där vi bor även om man har lite andra bekymmer än just säkerheten. Egentligen är det inte konstigt att det är konflikter. Fanatism, vad än ämnet är, kan aldrig resultera i något gott.

Det har ju varit några diskussioner på FB om dels om Sveriges vargar och dels om hundträning/hunduppfostran och jag kan inte upphöra med att förvånas över vissas totala brist på empati och förståelse för hur andra har det och att andra har andra åsikter. De flesta av dessa ”fanatiker” har väldigt liten praktisk erfarenhet, lever i sin lilla bubbla och kan inte tolerera eller respektera att andra väljer andra sätt att bo, leva och ha sin försörjning. De sitter och läser och letar förstås efter allt som stärker deras egna uppfattning om saker och ting. Hugaligen, var ska detta sluta? 🙁

Som sagt var, vart ska detta sluta? Man får passa på att njuta så mycket man kan innan det är försent. Njuter just nu av en ”feelgood melodi”. Delar gärna med mej, men hav tålamod, tar en stund innan låten börjar. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + sexton =