Morsdag!

Ja idag är det morsdag. Jag läste ett par inlägg på FaceBook som fick tankarna att snurra lite…

Ovanstående ger mej dåligt samvete… Har ingen mor eller far kvar själv men Thord har sin mor i livet. Vi hade bestämt att vi skulle åka och uppvakta redan veckan innan för en gångs skull för vi vet ju hur det är på helgerna… Nu var det rätt mycket som hände i veckan så det blev totalt bortglömt så det blev som vanligt. Thord ringer och pratar med henne och sedan åker vi dit. Problemet är att det där sedan kan variera i tid rätt rejält.

Dessutom blev det lite nostalgi när jag såg ett väldigt gulligt inlägg där yngste sonen i den familjen hade ritat två teckningar, ett med en blomma och ett med ett hjärta och där det stod ”Jag älskar dej” som han kom och gav till mor i familjen när han väckt henne. Urgulligt!
Tänker på att tiden går så oerhört fort. Man tycker att det är inte så länge sedan man blev uppvaktad med kaffe och tårta på sängen och goa ungar som kröp upp och satte sig bredvid, men när man räknar åren så var det inte igår precis. Äldsta sonen har fyllt 46…

Överraskningar blir det nu också förstås men på ett annat sätt. Idag har vi varit till Kälarne och tränat och när vi kom hem och jag parkerade bilen så var detta det första jag såg.

Blomma och en trisslott stod och väntade på mej
Blomma och en trisslott stod och väntade på mej

Tusen tack Maud, Emelie och Andreas! Emelie hade hajk med scouterna vid Herrevadsströmmen och Maud skulle hämta ett gäng och skjutsa hem dem så då svängde hon in här hemma trots att hon visste att jag var borta. Så synd att inte få träffa dem men väldigt trevligt att få en oväntad present.

Just nu är det mycket på agendan och jag hinner som vanligt inte mer än hälften av vad som står på ”att-göra-listan”. Hade tänkt odla lite, både blommor och grönsaker men det är svårt att komma till skott. Skulle ha plockat sten och försökt rätta till allt som det har ställt till med på tomten när de grävde för fibern. De skulle fixa i ordning det, eftersom de har grävt så väldigt mycket på vår tomt som inte har med vår anslutning att göra, var det sagt men inte när… Vi har börjat lite men det är mycket kvar och rätt tungt är det också så om vi har tur är det klart med det VI kan göra till Midsommar. Jorden och gruset som fattas har jag nog svårare att fixa själv.

Annars finns det ju faktiskt lite att glädja sig åt på tomten också. Har ätit årets första rabarberpaj. I Fyrås där jag är uppväxt fanns det inga vitsippor men det gör det här. Härligt!

Blomma och en trisslott stod och väntade på mej
Blomma och en trisslott stod och väntade på mej

Till veckan bli det nog inte så mycket tid över för tomten. Vi har en massa tider att passa, kommunen ska hit och titta över tiden som Thord har assistans. Gruvar mej, det är dels en ny handläggare och dels så vet de ju att jag plockar ut min pension så har vi otur så kanske de tänker att jag ska jobba gratis…

Jag ska också äntligen få nyputsade fönster så gardiner ska tas ner, tvättas och nya ska strykas och hängas upp. Tar sin tid när man har lite svårt att jobba med händerna över huvudet och att balansera på en stege så det kommer att ta lite tid. Vi är också bjudna ner till Axi fäbodar nästkommande vecka så det gäller att ligga i om det ska gå. Hoppas också att vi får besked om köket till veckan så vi får fixa alla beställningar o s v…. Ja det är mycket nu!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =