Mest roligt och lite funderingar…

Ja det har varit en mestadels rolig tid sedan förra uppdateringen. Trevliga telefonsamtal, besök, vinterväder, supermåne och Spa-helg.

Ronja kom på lördagen för att vara hos oss drygt en vecka. Det är så härligt när hon kommer på besök, mycket påminner om Garbogumman och hon är en hund som inte gör så mycket väsen av sig.. hon bara är. Älskar förstås att busa med Piga och Ulli även om deras löp (Ulli i sluttampen på sitt löp och Piga i början på sitt) gjorde att det kanske inte busade  riktigt som vanligt.

Supermånen visade sig och det var riktigt trolskt några kvällar.

På trettondagsafton kom min gamla bästis Lena  från ungdomstiden hit på besök några dagar. Vi har under lång tid inte träffats men för tre år sedan fick vi kontakt igen, tack vare Lena. Sedan har vi haft kontakt, mest via Facebook och sommaren 2016 var vi på en träff med tjejerna från vår hemby och då mellanlandade Lena här hos mej.

Många minnen, skratt och kanske några ”skämskuddar” 😀 från förr blev det. Åt lite gott och drack lite gott och mådde allmänt riktigt bra. Tänk vad skönt det är att få släppa alla tråkiga tankar och bara få njuta av gamla roliga minnen. Jo då det blev lite sådan vädring av tråkiga tankar också då Lena var med  när Thord och jag började sällskapa så hon kände ju förstås även Thord.  Vi åkte bl a på semester tillsammans och tältade. Hennes dåvarande kille körde och mycket tok blev det på den resan som vi naturligtvis också vädrade. Åkte t o m fast för fortkörning kom vi ihåg…

Lena hade med sig en jättefin bukett tulpaner och en massa annat.

Som vanligt fick flickorna sin vanliga runda och på lördagen följde även Lena med och höll oss sällskap. När jag rastade flickorna på morgonen var det ett fantastiskt ljus som förebådade ovädret som sedan kom mot kvällen. Snö och blåst i massor.

Ronjas husse kom och hämtade hem Ronja på lördagskvällen och mina flickorna gjorde sitt för att försöka få Lena att känna sig välkommen. Ulli tog t o m saken i egen tass och helt enkelt kröp upp i knät på Lena. Hon ser ju inte helt avvisande ut förstås så det funkade nog. 😀

Lena stannade till måndag förmiddag. Kändes lite tomt när hon for. Många tankar och minnen snurrade i huvudet så klart. Hoppas det inte dröjer alltför länge tills vi ses igen. Så skönt med gamla vänner då det trots tiden som gått, många år är det, ändå känns som det var igår. Bara att ta upp tråden där vi lämnade den.

Under följande vecka var det kallt vilket gör att det blev fina färger på himlen om mornarna.

Min bror Sune och hans sambo Lull kom på besök under veckan. De hade med sig en jättebukett tulpaner och en chokladask. Så jättesnällt! Känner mej riktigt bortskämd om sanningen ska fram. Jag bara älskar tulpaner!

I lördags var det dags för att njuta av min otroligt fina julklapp. Packade väskan och bilen med den och hundarna och åkte till Hissmofors. Lars, Emelie och Andreas skulle vara hundvakter medan jag och Maud åkte till Sollefteå och Hallstaberget för att njuta en Spa-helg.

Det blev förstås lite synd om Potifar igen… Ulli löpte ju när de var på besök hos oss i jul och nu kommer vi på besök och Piga löper. Nu var det ju i slutet på löpte men lite extra jobbigt blir det ju med att hålla uppsikt och att alltid ha antingen Potifar eller Piga i koppel när de är ute och går. Kan ju bara säga tusen, tusen tack till dem alla tre!

I huset fanns ju två kattor också men det var då rakt inga problem Chili gosade med huvudet mot Ulli det första hon gjorde och Ulli tittade förundrat, storögt på henne och satte sig.

Sedan bar det iväg för Maud och mej. Premiärtur för mej i henne nya bil, en Kaktus. Riktigt skön att åka i. Vi kom fram lite före incheckningstid men det var inga problem. Vi hade fått ett riktigt trevligt rum. Enda nackdelen var att elementet var iskallt och kyligt i rummet. Hittade efter många om och men termostaten och vred upp den men inget hände. Vi satt i jackorna och tog ett glas Prosecco innan det var dags att gå och få lite spabehandling. På vägen dit stannande vi vid incheckningsdisken och berättade om vårt värmebekymmer som de lovade att fixa.

Maud hade beställt formning/ansning av ögonbrynen och fransfärgning. Hon började med ögonbrynen.

När det var klart var det dags för min behandling. Hon hade beställt avslappnande ryggmassage och ansiktsbehandling. Först tog han ryggen och har jag fått bestämma har han stått där och masserat än i dag. Så gudomligt skönt. Sedan var det dags för ansiktet. Massage och olika krämer i tre omgångar. Sista omgången gjorde han en paus så det fick ligga kvar en stund och tog mina armar och händer. Himmelskt skönt! När ansiktet var klart masserade han hårbotten en stund. Snacka om att man svävade på moln.

När jag var klar var det dags för Mauds ögonfransar. Det enda som var syn var förstås att det inte var två som behandlade så vi kunde få behandling samtidigt men som sagt var, otroligt skönt!

Vi gick sedan ner på rummet och gjorde slut på Proseccon och satt och surrade tills vi kände vi var hungriga. Rummet var fortfarande kallt och elementet bara lite ljummet. Ovanför elementet var det stora fönster och det hängde ”dra-för-gardiner”. Vi drog igen dem och stoppade gardinerna bakom elementet (ja det var vattenburet) och det blev ganska snart varmt i rummet.

Vi gick ner till matsalen och god mat blev det. Hälleflundra med sötpotatispure, olika betor och knaperstekt fläsk och ett glas Riesling till det. Jag brukar tycka att Riesling är en aning för sött för min smak men till sötpotatispuren passade det perfekt, kanske för att maten var lite ”söt” så kändes inte vinet så sött…

Till efterrätt blev det en Irish coffe. Mums! När vi kom tillbaka till rummet lade vi oss på sängen och knäppte på TV’n. Vi var rätt trötta, mätta och belåtna så snart kändes ögonlocken tunga och det var dags att kalla på John Blund.

Jag sov som en stock och vaknade åtta då Maud var upp på toa men jag somnade om och klockan blev nog runt nio innan jag kravlade mej upp. Vi gjorde oss i ordning och packade väskorna och sedan gick vi och åt en riktig hotellfrukost.

Gottigottgott! Extra gott när det är bara att ta för sig och sedan ställa bort brickan, att inte behöva ta hand om varken matlagning eller disk. 😀

Efter frukosten kände vi oss kanske inte riktigt lika pigga som vi gjorde på lördagkvällen då vi planerade att gå ner på gymmet och ta en tur på gåbandet och ge roddmaskinen en omgång. Vi  kom ju på en sak att skylla på… ingen av oss hade några gymkläder med oss. Istället plockade vi ihop våra ”spagrejor” och tog resterande till bilen. Vi skulle vara utcheckade vid tio men det var fullt tillåtet att nyttja spaavdelningen.

Sagt och gjort… vi kände först på vattnet i bassängen. Varmt, men fortsatte till bubbelpoolen. Kändes som ett lämpligt alternativ att börja med. Det blev en ganska lång stund i poolen… Letade sedan reda på en ångbastu som vi satt i en bra stund och sedan kände vi att det var dags för bassängen. Den kändes inte alls så varm… skulle kanske ha börjat i en annan ordning men det blev i alla fall en liten simtur som blev skönare ju längre vi var i vattnet.

Under lördagen, när vi fick våra behandlingar, såg vi att de hade fiskar som jobbade med att ”rensa fötter” och det såg onekligen lite intressant ut så vi bestämde att vi skulle avsluta med det.

Levande ”tens” 😀

Sedan var det dags att göra sig i ordning för hemfärd. En ljuvlig helg var på väg mot sitt slut men först tog vi en kopp kaffe och en räkmacka. Snacka om att bli ordentligt bortskämd. Jag tror att detta var den klart bästa julklappen jag fått så länge jag kan minnas. Så otroligt skönt och så otroligt trevligt att få förmånen att tillbringa en helg tillsammans med sin dotter och veta att även Piga och Ulli hade det riktigt bra. Detta kommer jag att leva på länge.

Tillbaka till verkligheten var det dags att plocka ut julen. Redan på söndagen hade temperaturen stigit så utan att fundera kunde jag ha öppet till altanen och där öppna fönstren så att jag kunde kasta ut granen. Denna gran som var det märkligaste gran som jag sett. Drack knappt en liter vatten om dygnet, barrade från första dagen och var nästan kal fläckvis men ändå sköt skott….

Resten av veckan har jag inte fått så mycket gjort mer än lite tvätt och snöskottning så klart. Vet inte var tiden tar vägen för mej, blir inget gjort trots att jag nu fått en riktig energiboost.

Trevlig helg! /Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − nitton =