Livet är som ett puzzel, det gäller att lägga bitarna rätt!

Ja det har varit lite mycket på sistone. Många puzzelbitar som ska passa ihop. Renovering av köket börjar på måndag… är det sagt i alla fall. Vet inte när de kommer men man får väl vara beredd på när som helst…

Jag har nu under flera veckor försökt att tömma huset på onödiga prylar, möbler och skräp. Har gått så där men nu är det mesta av möblerna borta. Köksmöblerna har gått iväg och vi hoppas de gör nytta dit de kommer. Kommer att sakna de goa stolarna som var mycket sittvänliga men nu fanns det ingen plats för dem. Soffan, bordet och stolarna har alltså hittat nya hem.

Vi har också försökt tömma kontoret på möbler och där är det bara ett skrivbord kvar som för hoppningsvis också hittar ett nytt ställe att sluta sina dagar. Ett annat skrivbord som vi tänkt ha kvar fick också hitta ett nytt hem, gick till Rickard som har hjälpt oss med alla installationerna med fibern. Vår snälla ”hustomte” Kent kom och han och Thord tittade på vad det kan vara för fel på spisen då varmluften inte fungerar längre. De har eventuellt hittat felet och när vi frågade Östersunds Hushållsservice om pris på reservdel så trodde de att det kostar ett par hundra. Ja det kanske ordnar sig med den också då.

Idag fick vi också sista TV’n  installerad och det känns ju riktigt bra. Mest nöjd är nog Thord som äntligen fick TV på rummet så han kan titta på sport innan han somnar när och hur han vill.

Jag hade planerat in en massa ”att-göra-grejor” idag men  inte hunnit med en enda. Dels sov jag lite för länge, dels kom det ju folk på löpande band idag så när jag kom iväg till affären för att handla lite mat till kvällen så var det redan dags för middag när jag kom hem.

I morgon kommer ”fibergänget” med matjord och fyller igen hålen efter fibergrävningen. Egentligen skulle jag ha gått med trimmern och försökt få bort gräset som växt fläckvis med lååånga strån där Thord inte fått köra sedan han körde sönder gräsklipparen (det är där det ska fylla på matjorden). Det kommer jag inte att hinna men hoppas det blir bra ändå. Bättre lär det väl bli men vi blir nog tvungna att köpa lite gräsfrö och så lite, annars blir det nog inte så bra.

Morgondagen hade jag tänkt att plocka allt i köket som inte finns i skåpen och  flytta allt som är i frysen till frysen som står på Hilton. Eftermiddagen kommer att ägnas åt träning av flitig liten Piga. Måste också försöka hinna med att göra något med Garbo, sedan får man se vilken ork man har kvar…

Söndag blir det till att rensa allt som är kvar i köket. På kvällen kommer Ellen och Gunder och hjälper mej bära möblerna så vi tömmer allt i matrum och kök men vi börjar med middag. Man måste blanda jobb/nöje/god mat och lite umgänge för då går allt lite lättare.

Igår kom Thord på att vi inte hade beställt grejor som egentligen hör till köksfläkten så det gjorde vi idag och det kommer förhoppningsvis samtidigt. Nu hoppas vi förstås på att allt annat som ska beställas är beställt och att allt kommer då det är sagt att det ska komma och sist men inte minst, att allt är helt okey så det inte blir någon surdeg som ska ligga och pysa…

Ja som ni ser, puzzelbitarna ligger på bordet, några är lagda på plats men det mesta återstår. Hoppas att vi är lika skickliga på detta puzzel som vi varit under åren när det gäller våra julpuzzel. Fick förresten en nostalgitripp när jag flyttade på leksakshyllan (som kommer att få stå kvar ett tag till då vi har ett 9 månaders barnbarn helt oväntat). Där låg många års julpuzzel. Det var en tradition att till varje jul lade vi gemensamt ett stort puzzel under de lediga dagarna under julhelgen. Nu är det ju ett rätt stort antal år sedan vi pysslade med detta. Våra barn och barnbarn har ju inte firat jul här på ett antal år och det har ju heller inte funnits tid för denna sysselsättning då mycket annat är mera intressant nu för tiden. Lite synd kan man tycka men sånt är livet. Det är allt lite rofyllt med puzzel, om  sista biten finns med förstås.

Idag har vi njutit av att se ”finvädret” genom fönstret, i alla fall jag.  Thord har klippt lite gräs och även varit ut på en ”bytur” med permobilen så lite sol har han lyckats få på sig. Vi fick ju njuta lite av det i morse på morgonrundan, flickorna och jag. Nu har blåbären mognat också och flickorna har börjat plocka. Ska ta med något att plocka i i morgon så får vi blåbär i morgonfilen igen.

Soligt och varmt redan från morgonen
Soligt och varmt redan från morgonen
Gott med solvarma blåbär!
Gott med solvarma blåbär!

Nu får vi se om puzzelbitarna för morgondagen passar….

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 20 =