Lite märkligt är det…

Ja lite märkligt är det allt… hur man är, menar jag. Under nio år har jag, så fort jag skulle göra något som jag själv ville eller måste, varit tvungen att tänka på Thord och ordna för honom först innan jag visste om jag hade möjlighet. Likadant var det om vi var borta och skulle äta buffé eller likande. Måste först se till så att han hade de han ville ha innan jag försåg mej själv. Ibland kunde de kännas lite tungt och jag önskade att det var bara att bestämma själv vad jag ville göra och bara ta för mig av det jag ville ha. NU kan jag ju det men jag vet inte vad jag vill så lusten att göra något har inte infunnit sig. Något fattas. Det är nog så att när man kan är det inte lika viktigt som när man vet att det finns förhinder.

Förra söndagen var jag och mina barn och barnbarn bjudna på julbord av min svägerska på Actura i Östersund. Tusen tack Lull! Nu kunde inte min son Göran och hans familj vara med men Maud & Lars och Andreas (Emelie var i Växsjö så hon kunde inte heller vara med). Dessutom var min syster och svåger med men deras son och barnbarn hade också förhinder. Min bror, brorson med sambo, brorsdotter och hennes dotter och son var också med samt Lulls dotter och hennes son så vi blev rätt många trots lite bortfall. När jag då gick och skulle ta för mej var det som om något saknades. De hade ju faktiskt varit en fördel med att först gå och ladda Thords tallrik och sedan min egen. Då hade jag ju hunnit välja ut vad jag ville ha innan det var min tur att lasta på tallriken….  Vad konstig man är egentligen!

I onsdags var jag iväg och tittat på ett hus igen men det huset skulle säljas och inte hyras ut. Eventuellt finns det en intressent som kan tänka sig att köpa och sen hyra ut men det var ju en hel del jobb för att det ska kunna bli funktionellt och trivsamt så tips om ett hus att hyra mottages fortfarande tacksamt! Jag blev också bjuden på mat på kvällen av min snälla son och sonhustru. Rotmos och fläsklägg, Jättesnällt och Jättegott!

Maud undrade, när vi pratades vid i veckan, vad jag har tänkt inför julen. Jag hade redan bestämt mej för att julen vill jag fira hemma för det är förmodligen sista julen här i Fjällsta som det ser ut. Jag vet ju att mina barn helst firar jul hemma hos sig (precis som Thord och jag har gjort så det är nog ett släktdrag), så jag har inte velat fråga om någon vill komma då jag inte vill att de skulle känna sig tvungna. Nu sa Maud direkt att ”då kommer vi”. Känns riktigt bra och jag tror ju att hon sa det för att hon vill inte för att hon känner sig tvungen. Lite roligare att julstöka känns det ju. Hade funderat på att skippa julgranen men nu blir det en annan sak. Dessutom talade min bror Sune om att han hade huggit en gran åt mej så det var bara att komma och hämta. Härligt!

I lördags var det en riktigt positiv dag. När jag och flickorna skulle gå en något försenad morgonrunda mötte vi en av de närmaste grannarna. Undrade lite hur det var och sa att om jag på något vis behövde hjälp av något slag var det bara att höra av sig. Lämnade sina telefonnummer och försäkrade att det var bara att ringa oavsett tid på dygnet. Så snällt och mycket tacksamt att veta!

Jag fixade iordning här hemma och mej själv för att åka in till Östersund för lite proviantering och till Hissmofors för att uppvakta Maud som fyllde år. Då ringde telefonen och några andra grannar undrade om jag var hemma för de tänkte komma och överlämna en blomma. De hade blivit lite tagna på sängen när Thord gick bort så de hade inte riktigt hunnit med. Självklart blev det lite kaffe och lussebullar (tack och lov att jag hunnit baka) och en trevlig pratstund.

När jag så småningom kom till Hissmofors blev jag bjuden på mat också. Hade förstås inte med någon mat till flickorna men eftersom de äter samma mat som Potifar och Lady så blev de också bjudna. Jättegott! Blev också bjuden på alkoholfri skumpa, inte alls så tokigt! Enda nackdelen med dagen var att det var underkylt regn och snorhalt så det var inte så kul att köra bil men vi tog oss oskadda både dit och hem.

Idag har jag diskuterat med mej själv hur viktigt det är att plocka fram adventsljusstakarna och kom fram till att även om det är den 1:a advent idag så får det duga med att alla stakar och stjärnor för fönsterna är framplockade. Latmasken vann alltså. Kommer en dag i morgon också, det är jag övertygad om.

För övrigt var det en riktigt fin dag idag. Fantastiskt ljusspel av solen på eftermiddagen, se bilden på sidhuvudet. Utsikt från gårdsplanen! Nu ikväll hade det börjat blåsa och det var 1 minusgrad och all snö i träden hade försvunnit. Fullmånen lyste dock riktigt intensivt på flickornas kvällsrunda så det var ju lite tjusigt på sitt sätt. Den är ju lite extra stor just nu, supermånen, så den syns verkligen.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 5 =