Länge sedan sist…

Ja nu är det ett tag sedan jag skrev men det är inte så att det inte finns något att klaga på eller glädjas åt. Det finns alltid men tiden och lusten att skriva finns inte alltid.

Just nu känner jag mig både frustrerad och arg. Arg på mig själv mest. Jag har ju ätit Magnesium under några år nu. Detta pga att jag får kramp i musklerna på nätterna. Fungerade perfekt under de första åren men nu, ca 1,5 år har det hänt fler och fler gånger att jag varit tvungen att ta en halv dos till och ibland ta vätskeersättning för att få effekt. Jag har också under senaste 1,5 åren varit dålig i magen. Gjorde en ordentligt undersökning på Östersunds sjukhus men det enda fel de hittade vara en magkatarr…

För tre dagar sedan läste jag en artikel om magnesium (http://www.annahallen.se/ar-alla-magnesiumpreparat-bra). Jag har alltid trott att magnesium är magnesium på samma sätt som C-vitamin är C-vitamin MEN det finns ju hur många sorter som helst. När jag kollade så har jag under de senaste 1,5 åren ätit fel magnesium… Så här står det om det jag har ätit:

Magnesiumcitrat:
Bra biotillgänglighet (kroppen tar enkelt upp magnesiumet)

Används för att förhindra njursten.
Används som laxermedel för att tömma tarmen innan operation.
Används ofta som komplement i magnesiumpiller. (vet tyvärr ej anledningen)

Citratet är uppiggande så detta är ett sämre val för er som tar magnesium för avslappning och bättre sömn.

Är ett bra val…. MEN citatet är från svartmögel. Köp inga märken med detta i om du vill undvika E330 från svartmögel, Aspergillus niger!

Har nu bytt magnesiumsort och är inne på dag tre. Redan andra dagen började magen uppföra sig bättre och idag alldeles utmärkt. Nog kan man väl blir galen för mindre? Nåja, bättre sent än aldrig. Nu kan det ju bara bli bättre.

För övrigt är det fullt strul som vanligt. Förra onsdagen körde Thord sönder åkgräsklipparen. Han tror nämligen att de stora stenarna (som inte går att ta bort) hukar ner sig när han kör över dem. Att han varje sommar hittills har kört sönder klippaggregaten spelar ingen roll….

Nåja, vi skulle få hjälp att fixa den av snälla Lars L. Nu har den av olika anledningar inte blivit fixad än men förhoppningsvis blir reservdelarna beställda på måndag. Under tiden har vi varit tvungna att besvära en av våra grannar (som för övrigt alltid ställer upp) att klippa då det började bli ”svårlippt långt”. Bara ”valphagen” återstår och hur jag ska lösa det vet jag inte riktigt. Där är det så långt gräs att blir svårt att klippa med klipparen.

Hur som helst så tänkte jag att jag skulle ta trimmern och slå runt stenarna och på besvärliga ställen så att ingen behöver köra på stenarna. Vår gamla bensindrivna trimmer har varit svårstartad och krånglat hela tiden så vi bestämde att köpa en ny…. I torsdags mixtrade vi ihop den och fick i gång den… Den stannar, snörena matas inte fram varken (halv)automatiskt eller för hand. Jag kanske har använt den 20 minuter med att trimma gräset men skruvat och krånglat i 2 – 3 timmar så till slut gav jag upp och tänkte ta det i går. Igår regnade det hela dagen. Det blev en kojdag….

Idag tänkte jag avvakta tills det torkat upp… det blev aldrig riktigt torrt och jag fick ingen tid över heller. Tog tag i en massa annat som blivit liggande och som gett mej dåligt samvete. Dessutom fick flickorna egentid med matte, var och en för sig.  Det gäller att ligga i med träningen för flitig liten Piga. Hon ska ju till Norge på jaktprov nästa helg. Lilla Ultima har jag lite dåligt samvete för, blir inte riktigt som jag hade tänkt. Skulle ju ta det så systematiskt och noggrant men pyttsan, tiden rusar och det känns som jag inte hinner och glömmer bort det jag tänkt göra. Kom på att hon inte hade fått prova fågel så i tisdags hade jag tinat fram en kaja, kråka och en duva. Phuu, det gick bra! Brukar alltid se till så de testar fågel redan första veckan.

Garbo gumman har inte varit sig lik. Trött i ett par veckor och med en klump i magen var vi till veterinären i onsdags och kollade upp hur det står till. Inget fel som kunde upptäckas men de togs lite blodprover. Lite typiskt är det allt för i helgen har hon piggnat på sig…  Men självklart är jag riktigt glad för det. Håller tummarna att provsvaren är bra!

I kväll fick vi trevligt telefonsamtal av Thords halvbror Kjelle som bor nere i Gnesta. Jag har den senaste veckan gått och funderat om vi inte skulle ta och ringa och höra om de inte ville komma upp några dagar i sommar. Det är jättelänge sedan vi sågs. Samma tanke hade dykt upp hos dem också… vecka 30 kommer de! Jättekul!

Nu gäller det att sätta fart på döfläsket och fixa altanen. Golvet ska skuras och oljas, möblerna ska skuras och oljas och dynorna ska tvättas. Dessutom måste jag ta tag i Hilton som ännu inte är städad inför sommarsäsongen. Ogräset i gruset ska besprutas med ättika och en hel del annat småfix ligger och väntar. Får hoppas att det blir lagom finväder så man får något gjort. Hoppas också att gräsklipparen blir lagad så fort som möjligt så jag slipper det bekymret. Inte kul att behöva jaga folk som hjälper en, de flesta har ju nog med sej och sitt.

Tror nog att jag skulle ha behövt lite semester också. Ibland blir jag lite rädd för mej själv. Upptäckte idag att jag någon dag under veckan har tagit dubbel medicindos…  Man blir lite rädd för att man ska hitta på något riktigt tokigt. Det räcker med all tid som jag tillbringar för att leta rätt på saker som jag glömt var jag lagt… mest tid tar det att hålla rätt på glasögonen.

Ikväll ser vi i alla fall fram mot morgondagen. Såg ut att bli skapligt väder och träning med Jämt(!)samträningsgruppen väntar så vi tar väl en dag i taget!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − åtta =