Kan det vara så enkelt?

Medveten om att det är länge sedan sist men ibland finns inte lusten att skriva… Idag finns lusten igen så nu är det dags.

Igår, när jag gick morgonrundan med mina flickor, kom jag helt plötsligt på en sak. Varför går jag så ”trånga steg”? Började gå med lite mera mellanrum mellan fötterna och jisses vad lätt det blev att ta sig fram. Förmodligen blev det så när jag gick och hade så ont och väntade på operation. Tänk om det hade varit någon som är duktig på anatomi gjort en koll på hur man rörde sig och vägde det mot var man har ont när man skulle ”återanpassas”?  Istället så är det så att har jag ont i ryggen så får jag övningar för att stärka ryggmuskler. Har jag ont i knäna så får jag övningar för att stärka senor och muskler för knäna… Naturligtvis är det på sitt sätt rätt MEN man måste ju FÖRST se till så att dessa muskler och senor jobbar på rätt sätt. Att stärka muskler som drar fel gör ju bara att de blir ännu starkare och drar ännu mera fel. Till slut har man ju så ont överallt så man inte kan röra sig…. Grr… vad mycket elände man skulle slippa om man fick rätt hjälp från början.

Nåja, jag undrar förstås om jag kommer att bli bättre i knäna, höfterna och ryggen om jag ändrar på min gångstil. Kan det vara så enkelt? Linda sa att jag kanske skulle vara förberedd på att det blir lite ont på andra ställen innan allt återanpassats till verkligheten om jag förstod henne rätt.

Det blev också en tankeställare till i går morse (flera ljus tändes alltså 🙂 ). I torsdags kväll så tänkte jag att jag skulle stänga av den nya telefonen medan den laddade (det skulle visst gå fortare då). När den var laddad så slog jag på den. Trött (klockan var runt midnatt) så gjorde jag som jag brukade med min gamla telefon, slog in min vanliga pinkod. Tyckte också att det stod att det skulle vara lösenord… Gick inte, upprepade ett par gånger (trodde att jag slagit fel) så står det KONTAKTA TJÄNSTELVERANTÖREN. ..

Efter många om och men fick jag tag på någon på chatten (Telia) på morgonen.  Det var bara att slå in PUK-koden och slå in en ny pinkod. Kan det vara så enkelt? Ja men visst! Fungerar som en klocka.

Har gått och varit sugen på att åka och äta julbord men har inte fått ”tummen ur” och insett att … näe det blev inget i år heller. Döm om min förvåning då vi idag fick ett trevligt telefonsamtal från min bror. Han och hans sambo ville bjuda oss och min syster och svåger på julbord på Restaurang Actura (http://www.jamtkraft.se/arctura/) den 22:a december . Kan det vara så enkelt?  Ja det verkar faktiskt så!

Jag har också gått och funderat på att skaffa några riktiga stöd  för mina svullna knän typ Back on track. Det har inte blivit av så jag har använt sådan so man drar på och viker dubbelt. Fungerar så där. Igår var jag till Linda Laser för fjärde gången för behandling. Det händer saker men är fortfarande lite besvärligt. Fick en ny behandling med lite ändrade inställningar. Gissa om det händ saker! Igår kväll var jag så trött så jag lade mej redan kl 10.00 och sov nog inom en halvtimme (vet inte när det hände senast). Hur som helst… jag fick också en julklapp av Linda. Hon hade ett knästöd, typ Back on track men av annat märke. Fick i uppdrag att berätta vad jag tyckte om det. Säger bara … verkar lovande! Så även här måste jag säga… Kan det vara så enkelt? Det man inte tar tag i själv kommer som en härlig julklapp!

Idag har jag ”stökat” till det lite utomhus. Det har legat över mej att få lite advents/julfint ute. Fixat lite pö om pö men inte riktigt fått ändan ur vagnen. Idag, när allt kändes bra i kroppen efter gårdagens laserbehandling (fick även en liten duvning längs ryggraden och vid bäckenregionen bak), så blev det äntligen färdigt. Kan det vara så enkelt? Om man får sova 8 timmar finns både lust och energi…

Något som inte verkar vara så enkelt är att få den nya telefonen att hantera Dropbox så jag får foton från telefonen till min dator. Idag får jag helt enkelt avstå från att lägga upp några foton här Fungerar inte! Något som inte verkar vara så enkelt… 🙁

I morgon ”stökar” jag lite inför måndagen då några av Thords släktingar kommer för att äta lite lutfisk och skinksmörgåsar och umgås lite i all enkelhet…

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 4 =