Just nu är livet som en berg- och dalbana…

Ja det känns nästan som att man kan bli lite åksjuk. Är det inte det ena så är det det andra. Jag har ju känt mej lite ”down” en tid, saknat både energi och ork men de sista dagarna känns de som om livet börjar återvända. Har fått lust att ta tag i saker igen och jag har t o m kunnat hoppa över värktabletterna några dagar.

Sist jag skrev berättade jag om att vi fått en vattenläcka. Idag var det dags att ta itu med den. Såg att de kom i morse när jag gick med flickorna på morgonrundan. Kom tillbaka, åt frukost, tog hand om flickornas tassar och tänkte hoppa in i duschen… Inget vatten. Naturligtvis! Inte hade jag tänkt på det. Vi blev utan vatten hela dagen och inte hade jag spolat upp dricksvatten så vi kunde brygga kaffe under dagen heller.f

Brummelibrum, vem brummar där hos grannen?
Brummelibrum, vem brummar där hos grannen?
Stenmuren klarade sig men i övrigt de blev tvungna att gräva hela vägen.
Stenmuren klarade sig men i övrigt de blev tvungna att gräva hela vägen…
150723c
… ända in till huset där de fick borra ett nytt hål.
150723d
Nu är det snart uppgrävt på hela tomten. Sviterna efter fibergrävningen finns fortfarande kvar, inte åtgärdat ännu alltså, men det har ju bara  gått ett år snart..f.
Denne man styrde skopan med precision!
Denne man styrde skopan med precision!
Innan de avslutade för dagen så hade de släppt på vattnet och börjat fylla igen och städa upp!
Innan de avslutade för dagen så hade de släppt på vattnet och börjat fylla igen och städa upp!

Lagom till middagen kom vattnet tillbaka, härligt! Man blir lite ”handikappad” när man blir utan ett av det två viktigaste sakerna i huset (vatten och el). I stället för städning av huset som det var planerat till idag  så blev det fortsatt städning/utrensning av kontoret. Som tur var är det torsdag och soptippen var öppen på eftermiddagen. 5 stora, tunga sopsäckar, en påse med elektronik och en lite påse metallskrot blev det. Skönt att bli av med på direkten. Inte mycket kvar att kasta nu, ätligen!

Tyvärr känns det lite i kroppen att det blev några tunga lyft så ikväll blev det en värktablett igen. Skulle också behövt något mot chocktillstånd tror jag. Thord gjorde någon form av saltomortal när ha steg upp från middagsbordet. Jag hann gå därifrån innan det hände men jag hörde honom hojat till. När jag kom tillbaka till matrummet så låg han under bordet… Han visste inte själv var han gjort. Allt hade gått så fort och det bara hände. Han visste att han hållit i vattentillbringaren men den stod prydligt på bordet som om inget hade hänt.

Huvva! Man hinner tänka mycket på få sekunder. Han hade också lyckats slå sönder ett glas som låg i miljoner små bitar över hela golvet. Lyckades få honom sittande men kunde inte få upp honom förrän jag fått bort allt glas. Dammsugaren kom fram i en hast och jag sög upp det värsta. Sedan upp med Thord på en stol för att inspektera om något var brutet. Som tur är var det i alla fall inget lårben eller handled bruten denna gång. Möjligen har ett revben fått en smäll. Vi får väl se hur han mår i morgon. På lördag är en resta till Ikea planerad och Maud följer med som smakråd. Får väl se om Thord kan följa med eller om han måste stanna hemma.

Ja nog är livet en berg- och dalbana alltid. Just nu känns det som om det händer lite för mycket, åt bägge hållen  kanske. Man får trots allt ta det allt eftersom det kommer ser inte ut som om man har något val.

Till ljusglimtarna hör att Piga äntligen börjat löpa så man kan planera in några prov. Det har regnat nästan hela dagen och det är ju ingen ljusglimt förstås men man kan ändå bli lite glad när man, efter en viss tvekan, klär på sig regnkläderna och går en runda med flickorna. Mitt i skogen möts man av lite överraskningar ibland. Idag bjuder jag på denna bild, en nyponros som blommar precis intill stigen mitt i skogen.

150722a

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 10 =