Inte så lätt som jag trodde…

Nej så är det! Jag trodde att midsommarhelgen kanske skulle vara den lättaste helgen att passera men så var det inte. Jag har ju ”räknat ner” alla passerade helgdagar detta år. Man säger ju att livet blir lättare  när man passerat alla årets helger och bemärkelsedagar (när man blivit ensam). Midsommar är/var ju den sista helgen. Hade tänkt att tillbringa det mesta av midsommarhelgen uppe vid Bodtjärn med Piga, Ulli och Ronja som kom i måndags för att vara hos oss i tre veckor.  

Nu var det, både midsommarafton och idag midsommardagen, så blåsigt och kallt så det var inte så lockande. Alltså var det till att mestadels hålla sig hemma. Inte så kul! Slötittade lite på TV och såg inslag där folk dansade runt midsommarstången och tänkte på när våra fyra äldsta barnbarn var mindre så var det alltid midsommarstång och dans här hemma på gården. Lite kubb kunde det också bli. Ibland hade vi även lite andra gäster och för det allra mesta riktigt trevligt även om vädret kunde vara lite si så där ibland.

Inte så kul att sitta och äta ”midsommarmat” i eget majestät men det är ju bara att vänja sig. Livet har ju sina vändningar och det är ju bara att acceptera. Vädret har väl också gjort att tankarna har gått lite i moll. På tisdag blir det visning av huset igen men har svårt att arbeta upp energi föra att återigen städa undan och putsa och feja. Skulle helst vilja skita i det mesta. Gräset som växer i gruset skulle också ha behövt vara bortrensat och jag har börjat men det tar sådan tid. Min artros gör att jag klarar inte att jobba mer än ca 1 timme per dag med det Tar på både mina händer, speciellt tummarna då jag har lite svårt att greppa, knäna gör att jag inte kan stå på knä och måste ha rätt ställning för dem liksom ryggen (där jag har en kompression). Det gör att jag inte klarar av att göra något mer på flera dar om jag överskrider tiden. Har visserligen fått lite känningar av ischiasnerven men med lite egenmassage och några övningar så lossnade det man ligger förstås och ”lurar”. 😀

Det är tur att man har något att se fram emot. Imorgon har jag bjudit in Jämt(!)samträningsgruppen till träning vid Bodtjärn. Nu är det inte så många som nappat men som det ser ut just nu blir vi 5 – 6 ekipage om inte någon mer kliver av. Det är väl inte så många som inte är upptagna då många fortsätter att fira midsommar även på söndag.

I torsdags var jag upp till Bodtjärnen med flickorna och gjorde premiärturen för Ronja att simma efter båten. Lite spännande och se hur hon skulle reagera. Det gick riktigt bra men hon simmade betydligt långsammare än Piga och Ulli så det blev lite svårt att hålla en lagom fart. Piga och Ulli simmade förbi och framför båten ibland och det blir liiiite besvärligt när de gör så. Vill ju inte köra över dem eller dunka åran i huvudet på dem. Skulle ta en liten filmsnutt i ”andra halvlek” och den blev som den blev. Kameran hade inte startat när jag tryckte igång den och startade när jag trodde jag stängde av den. När jag sedan upptäckte att den var på var det svårt att trycka av den. Filmen blev ungefär som mitt liv just nu…. Inte som jag tänkt och det är bara att skratta åt eländet då jag inte kan göra något åt det.

Dubbeltrubbel

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 13 =