Idag skulle vi ha firat…

Ja idag skulle Thord ha firat sin 70-årsdag med öppet hus. Tyvärr blev det inte så. Om jag ska vara ärlig så är det väl fler gånger som det inte blir som det är tänkt än när allt går i lås.

Det har varit en händelserik tid som gått sedan sist. I fredags fick jag besök av Lena och hennes tre hundar. Blev en hel del ”surr”, lite mat och lite dryck. Härligt med besök och sällskap! Jag fick också en jättefin azalea av Lena.

På söndagen kom syster May och svåger Bosse. Vi började röja nere på logen och fick ihop en hel del som skulle på tippen. Resten ställde vi upp lite prydligt och städade upp så det ser rätt bra ut där nere. Vi lastade släpvagnen med skräpet (upptäckte idag att vi glömde de vi ställe alldeles innanför dörren så det blev nog ett halvt lass kvar).

Vi fortsatte med att ta en hel del från övervåningen på uthuset men där är det väl åtminstone en tredjedel kvar som är osorterat och fortfarande ostädat. Släpvagnen blev mer än full så jag gick till grannen och frågade om jag kunde få låna deras och det fick jag. Ja, jag har jättesnälla grannar måste jag säga.   På kvällen åt vi lite gott och syrran och jag fick en riktig ”systerkväll” då Bosse åkte hem. Vi kom på att vi faktiskt… aldrig haft en sådan kväll. När vi träffats så har det alltid varit med våra karlar eller barn eller allihop. Riktigt trevligt måste jag säga.

Måndagen ägnades åt att ta itu med Thords lager i ”vedboden”. Där hade han satt upp hyllor och där låg allehanda ”elprylar”  från hans elektrikertid, lite huller om buller. Sorterade bort allt som jag med lätthet kunde klassa som skräp. Det jag var tveksam om eller som jag tycker kan vara riktiga grejor fick vara kvar på hyllorna. Tänkte kontakta elektriker i kommunen och säga att de kan få komma och se om det är något som de har användning för och plocka med sig. Om de känner att det kan vara värt en slant så tar jag tacksamt emot men det finns förstås även sånt som kan vara bra att ha men inte värt att betala för och de får de förstås också ta med sig. Jag har ingen aning om vad saker och ting kan vara värda så på det här viset kanske vi tjänar på det alla inblandade.

Tidigt på tisdag morgon kom Bosse. Vi åkte iväg med släpvagnarna och lastade av, vilket gick riktigt smärtfritt. Vi var i stort sett ensamma där så det gick fort att lasta av. Sedan åkte vi hem och lastade på ett lass till och Bosse och jag åkte och lastade av medan May höll mina flickor sällskap.

Hade planerat lite göromål för resten av dagen men det blev inte så mycket gjort. Var rätt slut både mentalt och kroppsligt då kroppen protesterade rätt ordentligt. Dels hade vissa muskler fått jobba vilket det inte var vana vid och dels så mådde inte mina leder så bra.  Sov väl rätt skapligt trots allt (hade tagit några extra värktabletter) så onsdag förmiddag blev det lite gjort i alla fall.

På eftermiddagen var det dags att åka till banken. Tänk att det ska vara så omständligt! Vi har haft gemensamt bankkonto vilket inneburit att alla räkningar har varit inlagda på Thords ”halva” och därmed har jag nu fått lägga in mottagarna på nytt på min ”halva”. När jag nu var in på banken så fick jag reda på att jag får inte behålla kontot eftersom det var Thords namn som stod först. Nya konton blev förstås resultatet så nu är det bara till att lägga in mottagare IGEN! Dessutom är det samma sak med alla autogiron som är omlagda till mitt namn. Nytt konto förstås! Även inbetalningarna ska ändras till mitt nya konto. Så, ja det är bara att kavla upp ärmarna och ta itu med detta. SKITBYRÅKRATI!!!  OCH det mesta beror på att män är viktigare än kvinnor. Det är till männen räkningarna går, det är männen som står först på de flesta papper. Ett gott råd till er alla kvinnor där ute, se till så ni står först om ni inte vill ha detta hel..te om ni råkar leva längre än er karl.

Nåja, kvällen blev i alla fall bra. Mats och Barbro och deras tre hundar kom och hälsade på när jag kom hem. De hade med sig mat som de fixade och bjöd på först fördrink sedan älggryta med potatis- och morotsmos samt broccoli som varmrätt och en god kaka till kaffet på maten. Supergott! Känner att jag verkligen blir bortskämd med både sällskap, hjälp och omtanke. Tack alla ni snälla omtänksamma vänner!!! Tack vare er så har de sista 6 veckorna trots allt varit uthärdiga!

Sov riktigt gott i natt, godare än på mycket länge. Vaknade kvart över åtta då även flickorna passade på att ha sovmorgon. Gick en tur i regnet och tänkte på att idag skulle Thord ha haft sitt kalas. Kändes riktigt tungt och vädret gjorde ju inte saken bättre. När jag kom hem fixade jag lite frukost och tänkte på att jag faktiskt hade tur även idag då Lars och Ulla hade initierat lite träning. Så skönt att få tänka på lite annat.

Nu var jag väl kanske inte så alert och kände för att göra så mycket avancerat men vi kom överens om att vi lägger ett stort fält där de får jobba på terrängbyte äng-skog. Att det regnade och vittringen slogs ner var ju ett lite plus egentligen. Det gällde att ha nosen inställd på sök! Vi hade lagt ut nitton dummisar och arton kom in. Lite svinn får man räkna med. 😀 Vi höll till i Ismundsundet hos Lars så han och Valle får väl ut och jobba lite sedan. Jag tror att de blev rätt trötta alla fyra, Susa, Valle, Piga och Ulli. De jobbade på kanonbra så vi ska nog inte klaga men lätt var det inte. Vi avslutade med att gå in hos Lars när det var dags för fika. Kändes inte så lockande att sitta ute på ryggsäcken även om det precis slutat regna. Man blir rätt kall när man blir blöt och även om man har regnkläder så blir det kallt om händerna. Tror det är nog bara gortexhandskar som står emot regn samtidigt som de är smidiga men de brukar kosta multum så sådana har jag hittills inne unnat mej. Kanske dags att börja tänka lite mer på mina artrosleder…

Avslutar med några bilder från igår på vår morgonrunda. Regntungt men ibland finns det en strimma ljus vid horisonten.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =