Ibland kan man inte låta bli att tycka till.

Nej så är det! Just nu är det ju fackförbundet Kommunal och Margot Wallström som är på tapeten. Det diskuteras hej vilt och det är väl övervägande som tycker att fenomenet är fel. Att makt berusar och att man tror att det gäller andra regler för de som är högt betalda och förtroendevalda alltså. Så kommer det alltid att vara så vida inte folk sätter ner foten. Man pratar om att i Sverige är man jämställd men så är det inte i praktiken.

En ”vanlig” arbetstagare som använder företagets kontokort för eget bruk får sparken och blir polisanmäld.  Om man lurar företaget att betala för något som man köpt och som inte har med arbetet att göra är det likadant. Har man makt då gör man som man vill. I allra värsta fall får man sparken men med en väldigt god inkomst ett antal år.

Det jag är mest förundrad över är att så pass många tycker att det är inget att bråka om. Det har alla möjliga konstiga förklaringar varför t ex Margot Wallström har satt sig i den knipa hon nu sitter i. Vad jag förstått har hon, förutom gått förbi bostadskön, fått lägenheten till sitt förfogande så länge som hon sitter som utrikesminister, alltså villkoret för att få hyra den (som dessutom vi skattebetalare får betala för). Skriver man på ett sådant kontrakt och sedan säger att man inget visste då undrar ju jag om man är rätt kvinna att vara Sveriges ansikte/förhandlare/diplomat i kontakt med andra länder. Folk bryr sig tydligen mer om från vilket parti/intresseriktning ”brottslingen” kommer än att försöka få stopp på detta vansinne och slöseri med våra pengar.

Nu när jag ventilerat ut min frustration om detta så måste jag säga att vädret börjar bli njutbart igen. T o m gubben var ut på en promenad idag. Det har varit antingen för kallt eller för halt tidigare men idag sken t o m solen och bara -6.

Själv går jag ju varje dag en morgonrunda med hundarna och som sagt var, idag var det verkligen njutbart.

160121d

160121b

160121c

Igår firade vi Garbogumman som fyllde 10 år (se http://flocken.profinus.z.se/antligen/)

160121a

Sitter nu och väntar på att få höra om vår flock kommer att utökas med en ny familjemedlem. Man brukar ju säga att inga nyheter är goda nyheter men i detta fall vet jag inte om det stämmer. Håll tummarna för oss!

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + fjorton =