Ibland blir det lite mycket….

Det har varit mycket roligt som hänt och som ska hända … men det kan bli lite för mycket av det goda också, känns det som i alla fall. Det är ju ett tag sedan jag skrev och en hel del har hänt.

Sist jag skrev hade vi inte fått fiber… det har vi nu. Folk från kommunen var hit för att titta över om Thord fick rätt assistanstimmar. Resultatet blev positivt, fortsatt ett år framöver om inget oförutsett händer. Besked om klartecken för ombyggnad av köket fick vi också så nu är skåpen beställd till W34, ombyggnad börjar W33. Kennelträffen är genomförd och jag tror att de flesta var riktigt nöjda med åtets upplaga. Flera har lämnat önskemål om att vi även nästa år försöker få Willy Gustafsson som instruktör.

Lena, Maud, Sofia och jag fortsatte med lite träning även på måndagen. Jag tror att det blev en rätt bra och givande träning så det var nog inte så dumt. På väg tillbaka till bilen så skulle jag kliva över en stormfälld gran… naturligtvis ramlade jag och landade med hela vikten på vänstra, knutna handen (höll i en liten kylväska och den släpper man ju inte i första taget…). Det gjorde väldigt ont men efter att jag hämtat andan så släppte det lite. Annat var det på måndagen… Började tänka på allt som ska göras. Plocka ur allt i köket och matrummet, bära möbler m m, m m. Tog det säkra före det osäkra och ringde HC och jag fick akuttid och de hade t o m röntgenpersonal den dagen.

Jag fick träffa en läkare, pensionär som hoppat in som akutläkare… Omständlig, hörde inte efter vad jag sa utan hade redan en uppfattning om det mesta. T ex sa han att han hade läst vad jag berättat för sköterskan när jag ringde. Han tyckte att personer i ”vår ålder” måste ta det lite lugnt och inte klättra på stolar…. förklarade att jag klivit över en stormfälld gran, då mumlade han bara.

Röntgen visade att inget var brutet som tur var, det var det jag fasade för. Däremot konstaterade han att jag hade artros i tummen och handleden. Det var därför jag fått akut ont. Nja sa jag, det var ju för att jag ramlade som handen svullnade och att det gjorde så ont just nu. Jag har ju haft lite ont länge då jag har artros både i vänster höft, höger är redan opererad , båda knäna, fotlederna, axlarna och nacken. Jag kan ju skriva ut något smärtstillande som du kan ta just nu om du vill. Nej sa jag, jag äter redan relifex så det behövs inte….  Igår fick jag brev från honom med anvisningar vad jag skulle göra för att lindra artrosen i handen. Han rekommenderade även att om det gjorde väldigt ont kunde jag tillfälligt äta Alvedon… Ibland undrar man faktiskt om det är på riktigt eller om man är med i någon komedi eller något…

Jag hade tidigare i vår, föreslagit att vi skulle försöka få till ett ”prov-prov” i samträningsgruppen och tanken var att jag skulle försöka hålla lite i trådarna men trots att så mycket positivt händer runt omkring mej så känner jag mej helt dränerad på ork och energi. Jag kände bara att … näe jag orkar bara inte. Som tur är så blir det nog av ändå. Efter lite ”peptalk” så är det nu lite folk som tar tag i saken. Tur det så jag slipper ha dåligt samvete över det.

Jag hade också tagit på mej att göra några tack-kort till de som uppvaktade lilla Isabelle på dopdagen. Själva designen fick jag till men sedan strulade skrivaren. Får det inte att bli riktigt kompatibelt med den nya datorn så jag fick lämna över uppdraget halvfärdigt. Känns ju så där men just nu fixar jag det bara inte.

Det är inte så enkelt att erkänna sina begränsningar men ibland måste man nog säga stopp om man ska klara sig framöver. Det är lite mycket att tänka på inför köksrenoveringen också. Det mesta börjar vara under kontroll men några saker fattas som vi måste beställa. Hoppas bara man inte glömmer något så man står där med lång näsa…

Igår var vi in till Östersund för att fixa fläkt, golv och beställa en ny diskmaskin. Vi har bestämt att vi skulle byta vitvarorna allt eftersom behovet uppstår och det som står högst på prioteringslistan är just diskmaskin. Elgiganten hade rea så vi tänkte passa på och vi hittade en bra till bra pris. I alla fall är det vad vi tror. Vi tittade även på kyl och frys då kylskåpet börjar krångla. Vi bytte termostat i våras och nu är det två hyllor som måste bytas och i går började de rinna vatten…. Jo då, vi hittade även kyl och frys till reapris, faktiskt riktigt bra pris… i alla fall är det vad vi tror.

Idag kom vår snälla ”hustomte”, Kent, en riktig ängel, vet inte vad vi skulle ta oss till utan hans hjälp. Ställer upp på diverse möjliga och omöjliga uppdrag. Sommarens ”påhitt” är att sätta ”kjol” på altanen. Dvs sätta luckor för utrymmet under så det blir snyggt och prydligt istället för att se rörigt och stökigt ut. Blir nog kanonbra!

Thord är så klart med och inspekterar lite.
Thord är så klart med och inspekterar lite.

Folk från kommunen kom när Thord stod ute och underhöll Kent medan han jobbade, och de talade om att vi har en vattenläcka. Väldigt kul, eller inte! Jag som trodde att vi redan avverkat alla vattenläckor för resten av livet.

Björn var hit och sprutade ogräsmedel på gårdsgruset som numera är mera grönt än rött. Göran med familj kom också en sväng. Göran tog rätt på det sista av hans ”vedavverkning” nere vid logen och tog bort några stora kvistar som helt plötsligt bara lade sig ner mot gräsmattan (kanske pga att de inte hade stöd av träden som Göran tagit bort). Kvistarna var i vägen när vi ska klippa gräset så det är skönt att de försvann.

Göran lånade bilen för att dra upp släpvagnen på gården och Björn gör sig redo för att bespruta gruset och vägen
Göran lånade bilen för att dra upp släpvagnen på gården och Björn gör sig redo för att bespruta gruset och vägen

Under tiden Göran höll på med veden så fick vi tillfälle att träffa lilla Isabelle som har blivit riktigt pigg sedan hon opererades. Märkligt att de kan återhämta sig så snabbt, det är ju bara en vecka sedan de var inne och ”rotade” i hennes hjärta, lillgumman. Go och glad och pigg!

Gamla väskan med leksaker togs naturligtvis fram och där fanns mycket att titta på.
Gamla väskan med leksaker togs naturligtvis fram och där fanns mycket att titta på.

Nej nu tror jag att jag säger god natt. Blev riktigt slut och tagen av massagen som jag fick idag på förmiddagen. Kroppen längtar faktiskt efter sängen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − nio =