Gott och blandat…

… eller sött och surt. Ja de senaste dagarna har verkligen varit lite upp och ner. Jag fick prisförslag av mäklaren, både på utropspris på huset och deras arvode. Kan väl säga så här… det fick mej inte att tvärt bestämma mej för hur jag gör. Ovisst ett tag till alltså. Känns lite som valet mellan Aftonbladet eller Expressen.

Skulle ta itu med att börja plocka i alla saker som finns här, både i uthusen och inne i huset. Det som mest låg på, var ju Thords kläder. Kanske därför det var så svårt att komma igång. Saker har hela tiden kommit emellan men i går var det dags. Tog mer än halva dagenmed kläderna. Sorterade det som skulle kastas och det som skulle skänkas till Röda Korset. Det blev tre stora sopsäckar av varje.

Det tog nog psykiskt mer än vad jag hade trott att det skulle göra. Min snälla bror och svägerska skulle komma idag på eftermiddagen och hjälpa mej att köra bort lite skärp till återvinningen men jag kände redan igår eftermiddag att det kommer jag inte att orka ta itu med. Jag tror inte att man riktigt kan förstå hur det är förrän man själv varit i samma situation. Det är tufft och hårt att mista en närstående eller en kär hund, katt eller häst t ex men det är inte riktigt samma sak. Har ju mist både min mor och far och ett antal hundar som verkligen stått mej nära men det är nog inget som tagit mej lika djupt som detta.

Det är ju heller inte bara förlusten av personen, det är ju det liv man levde, de förhoppningar man byggt upp, det planer man haft som plötsligt raserats så totalt. Det tar tid att hitta balansen i tillvaron och att kunna fungera som vanligt. Tar på krafterna… Jag känner också att jag måste få ta det i min egen takt för det är det enda som jag faktiskt kan kontrollera. Allt annat är det andra som bestämmer, avgör eller påverkar hur min framtid blir.

Som tur är har jag fina människor runt mej. Igår kväll kom Lars & Berit och Lena och hämtade mej för vi skulle ut och äta middag. Vart blev en överraskning… Restaurang Chili i Brunflo som har kanongod Thaimat. Enda ”felet” är att man äter så man nästan spricker. Tusen tack Lars & Berit! Valle får gärna ta flera ettor om detta blir resultatet  😉

Barbro ringde och vi försökte hitta en dag som passade för att umgås och ta en tur med hundarna men när jag var ledig så var inte de lediga så det blev bestämt att de skulle komma hit på en blixtvisit på onsdag kväll då de också ville bjuda på mat så tar vi en längre samvaro lite senare. Nog har man det rätt beviljat? Goa snälla människor!

Lena hörde av sig i dag och hon och hundarna kommer en sväng i morgon kväll och blir kvar till lördag förmiddag. Kul! Då blir det säkert lite härligt ”surr” och något glas vin. Hon är också ”transportör” av några reservdelar till min Flexilauncher så det känns bra att kunna få bjuda på lite mat som tack för hjälpen.

Pappersexercisen är på långt när inte klar ännu. Det kommer papper nästan varje dag som antingen ska skrivas på eller skickas in för ändringar. De ringde också från banken i går och ville att jag skulle komma in för de behövde underskrifter. Det blir onsdag till veckan. Det verkar aldrig ta slut…

Igår slocknade ”storteven” också. Klart som korvspad att det är mera saker som ska krångla. Som tur är hade jag en reservteve men den är mycket mindre än den stora som dessutom sitter fast på väggen. Jag får ju inte bort den själv så den måste jag ha hjälp att ta ner, suck!

Tjusigt va… eller inte…

Nä nu har jag klagat nog för idag. Hoppas orken och lusten är större i morgon så jag får lite gjort innan jag får besök. Slutar med ett foto från gårdagens morgonrunda. ”Sidhuvudets” foto är från kvällens runda så trots att det varit grått och blött och trist så finns det en strimma sol lite här och var…  precis som livet.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 1 =