Glömsk, förvirrad, okoncentrerad och lite gott och blandat

Ibland blir jag faktiskt nästan rädd för mej själv. Har blivit så glömsk så det är skamligt. Jag tänkte stänga ”sommarvattnet” för ca tre veckor sedan. Kom ihåg det varje gång jag gick morgonrundan med flickorna. Blev t o m påmind en dag och gick direkt in för att stänga av kranen… glömde det när jag väl var inne. Som tur är kom jag faktiskt ihåg det någon dag senare så nu är det äntligen avstängt. Glömmer trycka igång kaffebryggaren och om jag kommer ihåg att sätta igång den så glömmer jag dricka kaffet. Glömmer ta min medicin vissa mornar, vilket inte är helt optimalt. Brukar komma på det när värken i knäna blir alltför påtaglig. Ja exemplen är många och jag hoppas verkligen att det rättar till sig.

Det sägs att det första året efter att respektive har avlidit är det värsta, sedan lättar det. Detta för att under första året blir man påmind vid varje högtid. Med tanke på det så är det kanske inte underligt att det har varit en tung och jobbig tid. Det är nu nästan två och en halv månad sedan Thord lämnade oss och under dessa 10 veckor har vi avverkat hans födelsedag, vår bröllopsdag, Alla helgons dag och nu i morgon farsdag. Nu blir det kanske lite lugnare några veckor fram till jul och nyår men som jag gissar blir ganska tung då de helgerna varar en längre tidsperiod.

Allhelgonahelgen gick relativt bra då jag fick kärt besök av Ingegerd och Gustaf. Mycket uppskattat av oss alla och med alla menar jag även flickorna som fick fyrfotasällskap och två trevliga träningstillfällen. Träningstillfälle blev det också på onsdag och dessutom även en god lunch. På hemväg därifrån svängde jag in hos min bror och svägerska och det resulterade i att jag fick med mej en hare hem. Guld värt då det är lite av tradition att äta ”julhare” juldagen eller annandag jul (det som passar bäst). Med lite tur blir Flockens blogg uppdaterad ikväll eller i morgon och då är det nog träningsaktiviteterna som är på tapeten.

Igår var jag till Karin Bysell och fick mycket välbehövlig massage. Kroppen är just nu allt annat än snäll mot mej men det är säkert ett svar på hur själen mår så förhoppningsvis rättar det till sig så småningom. Bouppteckningen är genomförd och registrerad men ett annat besked fattas så ännu vet jag inte helt säkert mina förutsättningar. Kanske blir allt bättre när jag väl vet alla förutsättningar och vet vad jag har att förhålla mej till. Fortsätter förstås att leta nytt boende, vill helst hitta det ”perfekta” men jag vet att det är en utopi men vill åtminstone hitta stället där det känns som jag kan trivas med både boendet, omgivningen och allt som därtill hör. Finns hittills eventuellt två alternativ men inget av dem är det där perfekta.

Ikväll blev jag riktigt positivt överraskad i alla fall. Jag fick besök av Inger Rantamäki, en gammal vän och granne och kompanjon när vi tillsammans startade Fjällstaboden som vi hade under några år för länge, länge sedan. De flyttade från Fjällsta för många år sedan och vi träffades några gånger sporadiskt. För några år sedan flyttade hon söder ut när hon hamnade i samma sits som jag är i nu och för ca ett år sedan kanske så fick vi kontakt genom Facebook (hurra för att den finns). Nu var hon på besök här uppe och hon och hennes mamma hade varit och gratulerat ett barnbarn och tittade in efter det besöket. Så otroligt trevligt…. men min förvirring…. aja baja. Det tog säkert en minut innan jag fattade att det var Inger som stod i min hall. Kände förstås igen ”människan” som stod framför mej men kunde inte placera. Kände också att jag inte kunde fråga vem det var då jag kände att det var någon som stod mitt hjärta nära. Hoppas bara att det berodde på att jag blev helt överraskad. En fin bukett med vita rosor fick jag också.

För övrigt är nog vintern här nu. Drygt -7 grader och rimfrost var det i morse. Brrr… Fint förstås och flickorna tycker det är toppen. Tror att det är lättare att reda ut alla dofter eftersom de gick med näsan i backen på morgonrundan.

Såg lite kyligt ut när jag tittade ut genom fönstret när jag tog dagens första kopp kaffe innan morgonrundan

Det gick inte att ens skönja Sundsjön idag. Dimma!

Liiite tjusigt är det allt med rimfrost

Flickorna ser nästan lite frusna ut men det var nog mera att de tyckte att jag skulle lägga bort kameran och fortsätta gå.

Marith

PS. Om någon har ett tips på ett hus som uthyres till rimlig kostnad och rimlig standard (ej vedeldning!) så är jag för närvarande öppen för alla förslag!  DS.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 1 =