Glädjeämnen och mindre glada ämnen

Ja idag ska jag avhandla både det ena och det andra … Jag börjar med det som är riktigt trevligt. Vårt yngsta barnbarn fyller  1 år idag. Otroligt så fort det går och vad duktig hon blivit, lilla Isabelle. Hon föddes ju 8 veckor förtidigt och vägde 1624 gram och var 42,5 cm lång. Nu är hon ”stora damen” och jätteduktig.

Isabelle pratar lite med farfar....
Isabelle pratar lite med farfar….
150929a
Det var tydligen rätt roligt! 😀

Det är tur att det finns glädjeämen… Igår och idag har vi väntat på hantverkaren som skulle öppna upp på lilltoan så att de kan komma och sätta in torkar nu på torsdag (läs i morgon). Inte kom det någon och vill det sig illa så får vi vänta till nästa torsdag innan de börjar med torkarna. Har frågat men inte fått svar så lite illavarslande är det allt.

Jag var till en kiropraktiker i måndags för att försöka komma tillrätta med mina öronsusningar. Hon ville att jag skulle kolla upp med läkare först innan hon började behandla då ljudet är pulserande och ökar vid ansträngning. Missade att ringa igår men idag tog jag det från morgonen. Hmm… DET var bortkastat kan man säga. Eftersom jag har haft ”ljudet” i ett år ungefär så är det inte akut. Några läkartider hade de inte förrän tidigast i november men det gick inte beställa tid då de inte har schemalagt november än så jag skulle återkomma om några veckor… Lätt att få hjälp när man behöver? Nä just det. Moment 22!

Det är i alla fall tur att jag har mina flickor som drar mej ut i skogen varje dag. De är alltid goa och glada när vi går våra rundor. Själv är jag väl inne i en höstdip då jag hela tiden hittar sånt som jag hakar upp mej på. Har ibland undrat om det är samma människor som låter sina hundra göra så här på stigen som alla går på…

Precis mitt på stigen istället för att ta en tre fyra steg åt sidan. :(
Precis mitt på stigen istället för att ta en tre fyra steg åt sidan. 🙁

… som de som gör så här när det själva går på toa?

150929d
Lånad bild.

Varför ska det vara så svårt att ta hänsyn till andra? Vad tycker de själva när andra gör så här? Ja man kan ju undra.

Nu ser vi fram mot helgen istället. Middag blir det med några av våra snälla vänner som ställt upp och hjälpt oss på många sätt denna sommar. Maud och Andreas kommer också och snälla Maud får inte ledigt. Hon kommer att hjälpa mej med en del saker som jag inte fixar själv. Bl a är det en del saker som ska bäras ner till logen som jag inte orkar själv. Man måste nog var två eller en stor stark karl och jag är varken det ena eller det andra. Det har varit mycket av den varan (att be om hjälp alltså) i sommar och jag måste säga JAG HATAR att alltid behöva be om hjälp…. men det är tur att man är omgiven av änglar och att det mesta löser sig även om man har dåligt samvete eftersom man ”drabbar” de som snällt ställer upp och ytterst sällan säger nej. Hade önskat att man på något sätt kunde återgälda till fullo det man själv fått… Goa, snälla, hjälpsamma vänner och släktingar är guld värd! 😀

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − två =