Frustration!

Frustrationen har krupit på mej undan för undan den sista veckan. Allt tar tid, inga besked, mycket att komma ihåg som ska göras och gör jag det innan jag vet vart jag tar vägen så får jag bara göra det igen. Vissa saker är det uppsägningstid men det går inte säga upp förrän jag vet min nya adress…

Jag vet inte om det är det som gör att frustrationen fullkomligt förlamar mej eller om det är att verkligheten kommer ikapp nu när jag packar ner resterna av mitt liv i bruna papplådor. Kanske är det gårdagens ettårsdag av Thords begravning som också bidrar?  I vilket fall som helst har det varit den värsta dagen på mycket länge. Har otroligt mycket att göra både inför flytten och innan de nya ägarna kommer på besök på lördag för att gå igenom skötseln av saker och ting. Har förvarnat att det kommer att vara stökigt men det måste ju vara måtta på det också.

Jag var och tittade på lägenheten i tisdags efter att jag varit hos veterinären med Ulli (även på ”hundfronten” är det alltså en del krångel). Det fanns ju en del som jag tycker måste fixas om jag ska kunna hyra lägenheten jag tittade på, permanent. Ringde och pratade med hyresvärden om det och han bad mej skicka en lista till hans kompanjon (som har byggfirma också). Gjorde så och vill förstås höra om det är något de tänker åtgärda. Har inte hört något svar ännu så nu funderar jag på lite andra alternativ. Kan man inte svara så lär man  ju inte göra något heller.

Nä denna dag har verkligen varit tung. Känns som jag har blivit tvungen att kliva in igen istället för att stå utanför och titta på eländet som jag nu gjort under en längre tid. Det känns som jag varken har ork, vilja eller någon kämpaglöd kvar faktiskt. Det här känns övermäktigt. Har kämpat mej igenom många sorger och bekymmer och problem som sett ut omöjliga att lösa men nu känns det faktiskt som jag nått vägs ände,

Den här känslan har jag haft en gång tidigare i mitt liv. Då bäddade jag ner mej och sov i stort sett i tre dagar. Räddningen blev nog att familjen reagerade och det blev en lösning på det problemet. Jag hade jobbat som dagmamma innan vi flyttade hit och här började jag jobba deltid på posten efter en tid. Så småningom blev jag arbetslös och började därför på AMU, som det då hette, på Frösön. Jag åkte tidigt på morgonen och kom hem sent när resten av familjen redan var hemma. Jag hade ju skämt bort alla med att göra allting här hemma medan jag var dagmamma/jobbade deltid, men nu hade jag ju mer än full dag då jag även hade läxor att klara av.

Alla satt i köket (kändes det som i alla fall) och väntade på mej och frågade ”vad blir det för mat?” Alla höll på med sitt medan jag lagade mat, handlade, städade, tvättade m m. Inte konstigt att man bröt ihop kanske. Nåja, allt ordnade till sig. Efter ett familjerådslag tog  övriga familjen sitt ansvar och jag kom på fötter igen. Sysslorna delades upp  och livet blev lättare.

Min situation idag är ju totalt annorlunda och det enda jag har att tänka på är mej själv men det hjälper faktiskt inte. Jag vet faktiskt inte hur jag ska lösa alla problem och reda ut alla frågor och hinna med att göra allt som måste göras så allt låser sig. Har inte fått  något gjort idag, handlingsförlamad i både kropp och själ.  Hoppas verkligen det blir en bättre dag i morgon annars vet jag inte vart detta tar vägen. Flyttbilen för nya ägarna kommer hit den 1 oktober. Den 25 september kommer städpatrullen för de kunde inte komma senare. Den 23 eller 24 september kommer auktionsfirman och hämtar det som jag inte ska ha kvar men som går att sälja. Helgen 21-22 kommer Maud och hjälper mej flytta mina saker, vart står fortfarande skrivet i stjärnorna. Det innebär också att jag och mina ”flickor” också måste flytta ut den helgen. Vart vi ska ta vägen, oavsett om det blir lägenheten som det är inflyttning  tidigast den 1 oktober eller något annat, har jag ingen klar bild av ännu.

Är det någon som känner att de vill byta med mej så accepterar jag nästan vilka bud som helst.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 3 =