Först kommer ingenting, sedan kommer ingenting och sedan kommer allt.

Ja det är väl mitt liv i ett nötskal. Jag har gått  och väntat på att den här vintern ska ta slut och snön ska smälta så jag kan komma igång på allvar med försäljningen av fastigheten. Det har faktiskt börjat ske och därmed blev det en hiskelig fart på allt. Pratade med auktionsfirman och de ville hit och börja att ta det som jag vet ska bort och resten strax innan jag flyttar. Väntar på att de ska ringa och boka tid.

I förrgår läste jag igenom korrekturet för beskrivningen av fastigheten och idag var fotografen hit. Det har varit lite hektiskt att få huset presentabelt men som tur är fotar man inte i alla skrymslen och vrår. Lite jobbigt är det för när man tycker man har fått till ett rum så ser man plötsligt saker som man inte tänkt på att de finns där. Ja det gäller att gno… Som tur är har jag Kent som fortfarande ställer upp och hjälper mej med allt som jag inte kan fixa själv. Bär ut tunga lådor, plockar ner armaturer som inte ska vara kvar och andra specialare som min händige Thord fixade men som kanske inte är så bra att överlämna till efterträdarna. I helgen kommer han och byter  tegelpannor på taket som är skadade efter vinterns överdrivet rikliga snömängd.

Riktigt trevligt att få se en skicklig fotograf ”in action”. Ska bli riktigt spännande att få se resultatet. Han fotade både inne och ute och hade fräna hjälpmedel. Bl a hade han en telskopstång som han placerade kameran på och skickade upp för att ta foton ”ovan ifrån”. Även en liten drönare fick tjänstgöra och ett foto fick jag se. Det var en vy över fastigheten och man kunde se byn med kyrkan och Sundsjön. Min första tanke var … bor jag faktiskt på denna underbara plats!  Jo, en liten stund till. Kommer att sakna mycket av friheten och omgivningarna…

Drönare

Nästa sak att pricka av på listan just nu är visning av huset. Mäklaren ville ha visning måndag den 7:e maj på kvällen och lördag den 12:e på eftermiddagen… Det är bara det att vi (Jämt(!)samträningsgruppen i samarbete med MittHundEvent) har ju träningsvecka i Rissna från måndag till lördag….  Dessutom har jag MYCKET kvar att städa undan innan huset är visningsbart på allvar.

Maud är som vanligt en klippa, ja även barnbarnet Emelie! Nu i helgen kommer Maud och nästa helg kommer både Emelie och Maud. I torsdags kom min syster May och svåger Bosse och hjälpte mej köra iväg en massa på tippen. Jag vet inte hur jag skulle kunna fixa detta utan all denna hjälp som jag fått. De är alla guld värda och något riktigt extra. Uppskattar verkligen alla hjälp som jag får.

I helgen blir prioriteringen pannrummet som verkligen behöver en make over. Sedan återstår det som inte är riktigt uppstädat i uthusen och det kanske (måste) vi hinna nästa helg. Får se om jag behöver hjälp med grejor till sopstationen. Ibland önskar man att man skulle vara född stor stark karl så man själv kunde fixa allt som i nuläget är för tungt.

Att jag är en aning stressad med magkatarr och dålig sömn är ingen överdrift. Dessutom har jag lite problem med lederna då de inte riktigt tål att jag hanterar tunga saker och att jag har svårt att tänka mej för. Lätt att vara efterklok dock. Har ett barnbarn som ligger på sjukhus just nu som jag också tänker på och hoppas att allt ordnar sig.

Jag skulle ju också ha hunnit ta tag i en massa träningsdetaljer med Ulli inför kursen. Hon är just nu kanske lika stressad som jag själv är. Smittsamt kanske. Dessutom löper Piga så jag hoppas att Ulli inte drar igång innan kursen. Skulle vara typiskt förstås att man är medarrangör till en träningsvecka för att sedan inte ens kunna vara med själv… Ja, ja, vi får väl se. Det är ju en dryg vecka kvar.

Skogsrundorna är just nu inte så roliga då två stora monster mötte oss igår och idag var det nästan omöjligt att ta sig fram en lång sträcka på vår runda.

Två monster i spåret….

Spår efter två monster i spåret

Två snälla flickor som motstod inbjudande gyttjebad …  till mattes stora glädje.

Så mycket träning blir det ju inte av förståeliga skäl men lite stopp, stanna kvar, en och annat linjetag och markering blir det ju men känslan är att Ulli är väldigt ”upp i varv” just nu.

Längtar tills allt lugnat ner sig och huset är sålt och flytten genomförd … men då lär man väl bli sjuk eller nåt när man äntligen kan börja slappna av. Hoppas förstås på en riktigt njutningsfull sommar och höst med mycken och vettig hundträning, semesterresa och lite lugn och sans och koppla av.

Önskar alla en riktigt trevlig Valborg!

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − tolv =