En helg för eftertanke

Alla helgons helg… det får en att tänka till lite! Tänker på både två- och fyrbenta som lämnat oss. Tänker på vad livet är oberäkneligt. Vi går här i vardagen och klagar på än det ena, än det andra en så inser man att man ska vara glad att man har något att klaga på. Att just jag har turen att stå på benen och uppleva både glädje och bekymmer och att min livskamrat fortfarande finns vid min sida efter 47 år.

Denna helg samlade vi mina syskon med respektive och åt lite gott och umgicks en kväll. Tyvärr går ju tiden alltför fort men det är värdefullt att vi kan ta oss den tiden ibland. Det blir förstås alltför sällan men desto roligare när det blir av… kanske man kan säga om man vill vara positiv.

För övrigt har helgen varit väldigt lugn. Lördagen gjorde jag inte värst mycket nytta. Var totalt slut i både kropp och själ. Vaknade inte förrän klockan 9 och det händer kanske en gång per decennium (nu har det hänt 2 gånger i år). Jag tror att det var mycket välbehövligt att skjuta ALLA måsten åtsidan för en dag. Skulle egentligen behöva en hel vecka på det viset så jag hinner ikapp mej själv, men man får vara glad för det lilla.

Tack vare lugnet denna helg fanns lite tid att tänka på våra vänner också. Känner att man inte vårdar dem som man skulle. Man vet aldrig hur länge man får ha dem kvar och är man inte uppmärksam missar man att vara ett stöd när man kanske behövs.

Idag har det varit lite mer energi i huset även om det bara varit styrfart. Gjorde bara det allra nödvändigaste och tänk, tiden gick for ändå. Vips var det tid att skjutsa Thord till Jessica Massör som behandlar honom för yrseln som nu i stort sett har blivit bra. Tur det finns hjälp att få!

För övrigt är jag glad över att jag har ”mina fina flickor”, Garbo och Piga. Alltid positiva till allt vad jag hittar på, lyssnar, tröstar och finns där när det behövs. Försöker få igång mej när jag ”soffar till mej”, försöker få stopp på mej och gosa lite när jag irrar runt och försöker göra allt på en gång. Vad gjorde jag utan mina raringar?

15110
Mina fina flickor! <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − elva =