Det lättar…

Ja det känns som den allra värsta tyngden börjar lätta, peppar, peppar. Jag har haft väldigt svårt att ta tag i saker nu under en längre tid. Kroppen har känts blytung. Backarna på morgonrundan har  känts en aning kämpiga vissa mornar men idag, för första gången på riktigt länge, var stegen mycket lättare. Det var så pass bra att det blev ett extrapass med flickorna så jag hoppade även idag över städningen som skulle ha utförts igår. Berättar mer om orsaken till det senare.

Vi gick ner till ängarna vid kyrkan. I onsdags när vi var där så tappade jag bort en fingervante så jag tänkte leta efter den och låta flickorna jobba lite också. Ingen fingervante dök upp men några riktigt bra linjetag blev det för Ulli och Piga. Dessutom blev det koppelträning både dit och hem. Har varit dåligt med den varan ett tag  men de skötte sig riktigt bra.

Ängarna ligger intill Sundsjön och det var riktigt vackert där idag. Gick ner till kyrkoruinen och fotade lite.

Vackert trots att dimman låg tät ute på sjön

På hemväg gick vi förbi Minneslunden där Thords urna är begravd. Såg en skylt när jag passerade kyrkan där det stod att hundar var välkomna in på kyrkogården bara de var kopplade så jag tänkte det var lugnt att flickorna fick hänga med in.

Tyvärr fanns en skylt där som sa att de inte fick komma in i minneslunden men det tror jag att byns lösa hundar brydde sig om för det var både hund- och kattspår i snön. Däremot fanns det inga spår av någon människa.

Jag gick i alla fall själv in medan flickorna snällt väntade utanför. Inte för att jag känner att Thord finns just där bara för att hans urna är nedgrävd där men det känns ändå bra att ha sett hur det ser ut där. I ett skåp med glasdörrar fanns en lista på de som ligger i minneslunden. Rutorna var vita av rimfrost men jag skrapade av lite så jag kunde läsa namnen som stod på listan.  Egentligen känner jag mer av Thords närvaro här hemma när jag tittar på hans foto tillsammans med våra barn och barnbarn än än där i minneslunden.

För övrigt har det varit en blandad vecka som gått. I onsdags var vi ute och tränade tillsammans med Lars och Valle och Ulla, Susa och Flinga. Det är tur att de pushar på lite så man får tummen ur. Blev faktiskt riktigt inspirerad så Lars och jag bestämde att vi skulle bjuda in Jämt(!)samträningsgruppen till träning i Ismundsundet på söndag. Tyvärr blev det inte så stort gensvar men som det ser ut så blir vi väl en fem, sex stycken i alla fall. Jag tror inte att entusiasmen håller i sig när provsäsongen är slut men det är ju fram till nästa säsong som man har chansen att bygga….

I tisdags fick jag en chock när jag hämtade posten…..

Kastade mej på telefonen då detta inte var något som jag visst om öht. Jag hade ringt och ändrat så räkningarna från kommunen skulle gå till mej fortsättningsvis redan i september. Den jag fick prata med var inte särskilt tillmötesgående och menade att om jag inte hade fått påminnelse så skulle jag klaga hos Post Nord och inte hos kommunen. Efter lite dividerande så skulle jag få prata med den som hade skrivit ut räkningen. Hon var upptagen just då men skulle ringa upp, vilket hon gjorde. Som tur var, var det samma person som jag pratat med angående ändringen och när vi resonerat en stund så kom vi fram till att räkningen hade nog redan gått iväg när hon ändrade namnet och dessutom hade Thord autogiro och när banken stängde hans del av kontot så såg jag aldrig vad som hänt.  Varför inte påminnelsen hade kommit fram vet jag inte… Hur som helst så skulle hon prata med sin chef och höra hur det gick att ordna.

På onsdagen då vi var ute och tränade, ringde hon igen. De hade återkallat allt, både från kronofogden och tagit bort avgifterna för påminnelserna som inte gått fram. SKÖNT att det finns personer som är förnuftiga. Jag hade också fått ett brev från Skattemyndigheten som jag med tvekan öppnade. Visade sig att Thord hade 15,- plus på skattekontot…

Igår hade jag bestämt mej för att städa men det blev till att passa pelletspannan som inte ville fylla på pellets. Fick springa och fylla själv en gång var 10:e minut. Bra motion att springa i trappen upp och ner under en hel dag. På eftermiddagen kom Kent och han hittae felet som tur var. Vi fick tömma förrådet på pellets (tur jag hade tunnorna kvar då det var mycket pellets för vi fyllde förra veckan). Det visade sig vara ett enkelt fel. Ett papper hade ramlat ner framför skruven så den fick inte tag på pelletsen. Tur att det inte var värre. Såg ett  skräckscenario framför mej då det var 15 grader här inne när jag vaknade.

Igår skrapade jag fram en vinst på Skrapbingo… 130,-! Inte mycket men är ändå åt rätt håll. Undrar om det fortsätter eller om det är tänkt att braka iväg åt andra hållet istället. Tja, vi får väl se hur det går, fortsättning följer.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =