Det här med respekt…

Sitter och funderar…  På Facebook pratar man ofta om att man ska respektera varandra och andras åsikter och det ska man så klart göra. Frågan är bara… om två stycken tycker olika, varför är den enes åsikt viktigare? Vad är det som gör att någon viker ner sig?

Det jag just nu funderar på (bl a) är det här med att vissa bilder inte ska läggas i ett inlägg man gör på vissa sidor (det är inte jag som lagt in något olämpligt, i alla fall inte just nu). Om bilden ska vara med så ska den läggas in i kommentarerna istället. I det fall jag just nu tänker på är bilder på mat, alltså bilder på kött eller slaktbilder,  jaktbilder o s v. Det är då veganer som då inte klarar av att se dessa bilder. Att man kan gå och handla och undvika att titta på det utbudet går bra men inte att scrolla vidare på FB. Konstigt tycker jag.

Själv tycker jag att ormar, larver och spindlar är göräckliga att titta på och jag ryser när jag ser dem röra på sig i t ex filmer etc. Tror det beror på en särskild händelse när jag var liten. Eftersom detta finns överallt i böcker, tidningar, filmer och på FB så har jag försökt härda mej och det går faktiskt även om jag ibland är väldigt snabb på att bläddra förbi, blunda eller scrolla vidare. Det skulle aldrig falla mej in att jag skulle fodra att de som är intresserade av detta måste undvika det för att jag inte vill se det. Det är väl upp till mej om jag vill vara med, acceptera att andra inte tycker som jag och kan jag inte det så har jag väl inget där att göra.

Nu är det ju ingen livsviktig sak men tanken på just orden respektera andra gäller tydligen bara andra än de själva.

Själv njuter vi av ”annandagsväder”. Passar på när solen skiner. Just nu är vädret som det brukar vara i april, ömsom plusgrader, sol och fint för att i nästa minut var snålblåst och snö. Lite som min kropp och mitt humör med andra ord…  😉 Avslutar med lite bilder som jag själv verkligen njuter av!

160130a

160130b

160130c

160130d

160130e

160130f

Trevlig helg! /Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =