Det börjar röra på sig…

Ja den största proppen har nog gått ur nu. Nu är det full fart mot försäljning och flytt, i alla fall är förhoppningen det. Nu har jag bokat mäklare och skrivit kontrakt, fått ett bra marknadsvärde på huset och besiktningsmän kommer hit i morgon. Därför har jag skurat golvbrunnar för glatta livet idag. Dessutom blev det en hastigt påkommen visning av huset, trots att det inte är i ”visningsskick”.   Det lät inte som om det avskräckte i alla fall så vi får väl se hur det går. Jag tänkte att det är kanske värt att fånga tillfället när det kommer. Vi tittade ju också på detta hus innan det var den riktiga visningen, kanske ett omen, vem vet.

I helgen har Maud och Emelie varit här och vi har påbörjat rensningen av garaget och uthusloftet. Finns massor kvar att göra … Känns i alla fall skönt att det är påbörjat och med sådan hjälp går det ganska lätt. Inga sura miner, inte heller så sentimentalt. Lätt att sortera då Maud säger när jag  står och funderar… släng det! Helt rätt, inget som kommer att saknas i alla fall. Emelie med sin positiva och glada attityd gör att helt plötsligt så går allt så lätt. Blir nog bra det här även om det är ett hästjobb som fortfarande ligger framför mej men jag är i starkt behov av positiva människor omkring mej just nu.

Två gubbar var här i veckan och skottade taket på uthuslängan och där det hade drivit ihop snö på bostadshusets tak. Staffan var hit med traktorn och skottade bort det mesta som de skottat ner men snöhögarna växer så det lär ju inte tina bort till midsommar ens. Trots allt har det varit någon plusgrad idag. Dagsmeja men ingen tö. Blåser som sjutton och min lilla stig ner till skogen har drivit igen och är nästan omöjlig att hitta då den är smal och tampar man fel så sjunker man ner till midjan, vilket husspekulanterna fick prova på när vi gick ner till logen.

Bilen är i alla fall nybesiktad och godkänd, hoppas bara huset blir det också men jag är säker på att de hittar någon anmärkning. Enligt mäklaren var det ganska vanligt att de hittade något men att det i sig inte gör något för då vet folk vad de köper i alla fall. Dessutom blir man försäkrad mot dolda fel. Skönt att slippa vara rädd för någon surdeg sedan man sålt.

Piga och Ulli fick kennelhosta, troligen när vi var och tränade i hundhall sist. Nu blev det lindrigt för de har inte hostat senaste fyra dagarna och idag fick de äntligen en längre skogstur, trots att det blåser som attan.

Snödrev över Fjällsta

Vi höll oss på det sladdade skoterspåret där det var en bred gata för det kändes inte riktigt okey att trampa upp stigen i skogen när det blåser så här. Flickorna blev hur som helst jätteglada och sprang fram och tillbaka som tokar. De har ju fått hålla sig lugna medan de hostade och några dagar efteråt men nu verkar det helt okey. Vi stötte också på ett skoterekipage och ett gäng rådjur men de skötte sig exemplariskt.

Emelie tog en massa foton på flickorna när hon var här. Jätterfina kort och här kommer några:

Undrar vad som är på gång…

Jippi! Härligt med snö!

Full fart framåt!

Tjolahopp!

Håll tummarna för att  morgondagens husbesiktning går lika finfint som bilbesiktningen.

Marith

 

4 reaktioner på ”Det börjar röra på sig…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =