Byråkratisverige!

Dagen började skaplig. Rätt bra väder när jag gick morgonrundan med flickorna. Fick faktiskt öppna jackan då den var lite för varm för dagens väder till skillnad mot morgonrundan igår.

Hade en fulltecknad lista på att-göra-saker och kände att om jag snor mej på så hinner jag undan med mycket… Tyvärr började jag i fel ände. Jag hade en del pappersexercis på hög så jag tänkte att jag gör väl undan den först så har jag dan fri sedan.

Pyttsan! Telefonköer, papper som skickats som jag måste kolla upp. Bara att kasta, inget att bry sig om, skicka in blanketten, har inte fått någon, skickar igen… Ja HELA dagen gick åt (en timme gick också åt till att få igång skrivaren som strulade )…  Ja kanske inte riktigt hela dagen men jag tappade ju sugen så jag åkte till Gällö och uträttade några ärenden där istället. SKITDAG skulle jag vilja säga. Inte ens hundarna fick något extra idag.

Fortfarande känns det tomt vid matdags. Frukosten har sina vanor som sitter kvar. Jag brukar lägga tidningen i hallen som Piga får hämta när frukosten är framdukad. När jag får den brukar jag läsa stjärnorna högt, först Thords och sedan min. Har fortfarande inte lärt mej att jag inte ska läsa Vågen (läser inte högt men läser)…

Ikväll gjorde jag det lite enkelt för mej så jag tog fram Thaigrytan, som blivit över för några veckor sedan, ur frysen. Som ett brev på posten kände jag ju att det kanske jag inte skulle ha gjort. Det var ju en av Thords stora favoriter. Behöver jag säga att det smakade inte lika gott som det brukar…

I morgon kommer Maud, tack och lov, och ska hjälpa mej att måla lite av ”det-fixar-vi-sedan-projekten”. Hoppas bara att det är rätt färgburkar som jag plockat fram. Tänkte fnissa till lite detaljer tills på onsdag när mäklaren kommer, det blir ju lite skavanker här och var. Ska också byta några panelskivor i hallen där hundarna har skavt av lite. Måste också försöka städa upp lite utomhus om vädret blir bra så kan jag köpa lite ljung och piffa upp vid bron sedan. Får försöka hinna städa huset på måndag för på tisdag lär ju nästan hela dagen gå åt till ärenden i stan och röntgen på sjukhuset. Ja ja det ordnar sig nog (kanske).

Trevlig helg hör ni!

Marith

 

En reaktion på ”Byråkratisverige!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + nio =