Bara två detaljer kvar…

Ja nu kan vi väl säga att det bara är två detaljer kvar så är köket färdigt… eller tja, tre eftersom vi upptäckte en detalj som får bakläxa. Inflyttat är det i vilket fall som helst och på  det stora hela tycker vi att det blev riktigt bra och funktionellt. Thord har invigt sin arbetsbänk och den fick fullt godkänt.

Lite nya verktyg invigdes också
Lite nya verktyg invigdes också
Lödkolven testades
Lödkolven testades

För övrigt blev köket på detta viset… 😀

Köket sett från matrummet
Köket sett från matrummet
Köket sett från hallen
Köket sett från hallen
Diskbänk och spis
Diskbänk och spis
Thords arbetsbänk
Thords arbetsbänk
Öppningen mot matrummet
Öppningen mot matrummet

Ja nog blev det totalt annorlunda, ljusare och mera lättarbetat. Det som är kvar är en golvbricka vid rören till elementet, en funktionell lösning för ”vippskivan” vid Thords arbetsbänk samt reklamation för tätning kring rören under diskbänken. Sedan är det klart, hoppas jag.

Nu hade vi ju inte hunnit börja njuta av det nya köket innan vi upptäckte en vattenskada på ”lilltoan” nere. Golvet måste brytas upp och förmodligen en del av skivan på väggen mot vardagsrummet. Kul, kul, kul? Nä inte det minsta. 🙁  Så nu har vi börjat om med en ny hantverkare…

Jag kan ju inte säga att det börjar särskilt bra. Det är ju försäkringsbolaget som rekommenderar och som har avtal med en firma vilket ska ge lite lägre kostnader. Jag skulle kontakta dem igår. Ringde, inget svar, ringde igen, fick meddelande om att han var upptagen, satt i möte. Ringde igen någon timme senare, fick meddelande om att han skulle ringa upp. Vilket han faktiskt gjorde efter några timmar. Vi bestämde att han skulle komma idag efter kl 14. Klockan 17 hade han inte kommit så jag skickade ett SMS och frågade när han då hade planerat att komma. Han bad faktiskt om ursäkt och lovade komma kl 10 i morgon. Tro det den som vill… Hantverkare!!!

Marith

 

En reaktion på ”Bara två detaljer kvar…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =