Att stå på sidan av och titta på…

Ja, så gör jag just nu för att behålla mitt förstånd. Jag tror ingen som inte själv har varit i den situation som jag är i just nu, förstår känslan som uppkommer när man konstaterar:

1: Om 3 veckor ska mitt hem var tömt på alla mina ägodelar

2: Om 3 veckor måste jag veta vart jag ska ta vägen

3: Om 3 veckor ska jag ha kontaktat och sagt upp alla åtaganden, abonnemang etc som har med mitt hus att göra

4: Om 3 veckor ska jag ha packat alla mina saker

5: Om 3 veckor ska jag ha organiserat flytt av alla mina saker (om jag vet vart de ska alltså, annars blir det tufft)

6: Om 3 veckor ska jag säga farväl till 40 års boende, trivsel, grannar och allt annat som hör till.

DÄRFÖR har jag hittat ett sätt att kunna hantera allt detta. Jag har helt enkelt valt att kliva ur och stå bredvid och titta på. Detta handlar inte om mej, jag bara titta på och låter mitt andra jag sköta ruljangsen. Detta garanterar att jag behåller mitt förstånd.

Jag har under tiden sedan sist jag uppdaterade bloggen, varit och tittat på potentiella bostäder. Hittills har inget känts rätt på något sätt. I förrgår fick jag ett besked om att det ställe som jag ev kunnat tänka mej inte kommer att hyras ut.

I fredags kom Maud, Lars, Andreas och Sara hit och höll mig sällskap på ett årsdagen av Thords frånfälle. Det blev en riktigt skön och trevlig kväll och jag konstaterar att nu har jag passerat alla högtidsdagar och andra dagar som är speciella under ett helt år utan Thord. Känns skönt att ha klarat av det och fortfarande har hopp om att livet går vidare. Jag fick också hjälp igår med lite pyssel med pannan och nu har den, peppar, peppar, fungerat under ett helt dygn utan intermezzo. Hoppas bara att det får fortsätta så.

Idag vaknade jag med en positiv känsla och man kan ju inte annat när man har två så härliga vänner som Ulli och Piga. Vakar man på morgonen och blir så här uppvaktad kan man väl inte vara på dåligt humör?

Vi hade också lovat delta i Jämt(!)samträningsgruppens träning i Ismundsundet. En riktigt härlig dag, med sol och värme och lugna och duktiga hundar. Elva hundar med nio förare jobbade med långa dirigeringar och markeringar.

I kväll fick jag tips på en eventuell lägenhet i Sösjö och det blev bestämt att jag skulle komma dit och titta i morgon eftermiddag. Hoppas det är något som blir bra. Finns ju förutsättningar då jag redan känner hyresvärden men vi får väl se hur det går efter morgondagen. Kan ju i alla fall säga så här, finns bättre hopp i kväll än det gjorde i morse….

Nu säger månen och jag god natt (även om inte John Blund förväntans komma på ännu några timmar)!

Marith

4 reaktioner på ”Att stå på sidan av och titta på…”

  1. Varmt varmt lycka till❤️
    Hoppas att du snarast hittar det boende som du önskar!
    Kan inte ens föreställa mig känslan att med så kort varsel göra en så stor förändring.
    Tänker på dig Marith varje dag. Kram kram❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − sex =