Att lita på och ha förtroende för…

Inom ”huderiet”, alltså när det gäller att trän ”mina flickor” gäller det att vi litar på och har förtroende för varandra. Det är det som gör att samarbetet fungerar. Så är det nog mellan oss människor också… egentligen men ibland undrar man hur det ligger till med det.

Ett exempel, Thord har fullt förtroende för att jag klarar av det mesta numera. Han litar alltså på att vad som än dyker upp så fixar jag det. Det känns ibland lite tungt då jag själv inte är övertygad om saken. Det som jag mycket hellre skulle önska är att han litade på och hade förtroende för att jag, åtminstone hade rätt någon gång ibland, när jag säger något.

Ett exempel, Thord klipper gräset med åkgräsklipparen. Det gör han för det mesta väldigt gärna och gör det i stort sett bra, förutom när han kör sönder den genom att tro att han kan köra över stenar eller att han inte behöver titta så noga var han kör. Det resulterar ju att den går sönder titt som oftast. Förra gången han körde sönder lossnade knivarna och två lager i klippaggregatet gick sönder. Detta fixades men när han började klippa så tyckte jag att det blev randigt, väldigt randigt t o m. Men som vanligt så trodde han inte på mej utan avfärdade det hela med att det var okey.

Nu körde han sönder i förra veckan men han kunde inte tro att han hade kört på något. När vi tittade vi efter hur det såg ut så var en av knivarna vänd åt fel håll… Orsaken till att det blev en randig gräsmatta eller?

Nu är det ju inte bara Thord som kanske ska lita på vad någon säger… har själv problem med det ibland. Har varit lite diskussioner på FB idag angående någon ville hjälpa någon som har haft otur med sina hundar och försäkringen inte täcker. Jag tycker att visst kan man ställa upp och hjälpa till ibland men då måste man köra med öppna kort. Berätta hur det ligger till, framför allt med det ekonomiska Det finns så många sätt att lura pengar av folk nu så har man ärliga avsikter kan man också ge ärliga besked, tycker i alla fall jag.

Någon som vi, både Thord och jag, däremot har fullt förtroende för är vår snälla, duktiga dotter Maud. I helgen har hon varit här och tapetserat vårt kök. Kanonbra blev det. När hela köket är färdigt kommer före- och efterbilder men idag får ni nöja er med smakprov.

Mycket "pillgöra" blev det då det var mönsteranpassning
Mycket ”pillgöra” blev det då det var mönsteranpassning
Tapeten i närbild, kanske inte riktigt rättvis färg...
Tapeten i närbild, kanske inte riktigt rättvis färg…

Sommarvädret har jag däremot haft svårt att ha förtroende för. Visserligen ser det bra ut just nu och ska tydligen så vara hela kommande veckan… men jag tror det när jag ser det.

Smultronen har nog däremot fullt förtroende över vädret. Måste ha varit riktigt gynnsamt i år. Många år sedan jag har plockat så mycket smultron som i år. Idag plockade jag ca en  halv liter smultron som vi njöt av till efterrätt. Så gudomligt gott! Flickorna åt nog lika mycket som jag plockade så det var verkligen gott om dem. Dessutom var det en hel del riktigt stora.

Mumsfillibabba!
Mumsfillibabba!

Nu hoppas vi bara på att snickaren kommer tillbaka i morgon och gör färdigt i matrummet så vi få börja flytta tillbaka lite möbler och få lite bättre utrymme i vardagsrummet. Har kanske inte fullt förtroende för att det blir så men hoppas kan man ju. Våra vitvaror kommer också imorgon och det vet han om så vi hoppas ju att han är här då så vi kan ta in dem i köket,  alla fall provisoriskt.

Jag hoppas också att elektrikern kommer och fixar den delen av elen som tillhör vitvarorna. Skulle vara bra att kunna laga riktig mat igen och att slippa springa mellan Hilton och vardagsrummet varje gång man ska äta.  Det räcker med att jag måste springa ner till tvättstugan för att diska. Mmmm, vi får väl se om förtroendet ökar eller minskar…

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 6 =