Att inte lyssna – Att vilja vara först…

Just nu väntar vi på att få fibernätet inkopplad. Telia och ByNet testar att signalerna fungerar och när det är klart så ska allt fungera. Tyvärr är det då folk som inte lyssnat på vad som sagts och som till varje pris ska ha uppkoppling först.

Vi fick stränga order om att ”den blå ploppen” ska sitta kvar tills de säger till. När de säger till får vi koppla in mediaomkopplaren för att testa att det fungerar för alla. För att kunna göra det med den utrustning vi fått så saknas en kabel mellan dosan och omkopplaren. Detta av den enkla anledningen att vi inte ska koppla in den innan det är dags. Då har folk köpt egen kabel, plockat bort ”den blå ploppen” och kopplat in omvandren vilket har till följd att de inte kan kontrollera att det fungerar för alla. Så nu blir det ju förseningar, bara för att några har för brått. Man blir lite sur när somliga bara tänker på sig själva och inte kan lyssna. Fy skäms!!!

När jag ändå är i gång och klagar… Jag beställde fönsterputsning i april av en firma. De kunde inte komma förrän i slutet av maj blev svaret. Okej sa vi trots att jag väldigt gärna velat fått dem putsade under april. Nu, sista veckan i maj, ringde vi upp igen då vi inte hört något ifrån dem (de lovade ringa innan de kom). Nej de hade inte tid förrän andra veckan i juni! Tänk om de kunde ha talat om det när vi frågade eller åtminstone när de upptäckte att de inte skulle hinna, om nu våra pengar är mindre värda än andras. Jag tycker att det är rätt så respektlöst då man har tagit på sig något och sedan skjuter på det för att man tycker annat är viktigare. Tackade naturligtvis nej och som tur var fick jag tag på en annan firma som kommer nästa torsdag. Till saken hör att vi är upptagna med annat, andra veckan i juni och dessutom är det ju inte bara själva fönsterputsningen, det ska bytas gardiner också och det tar ju sin tid att fixa. Hade verkligen sett fram emot att ha sånt här stök fixat vid det här laget men nu vet vi ju vilka vi inte ska anlita framöver. Bedrövligt!!!

Nåja, det finns lite att glädjas över också. Trodde att vi kanske skulle bli utan TV ett tag då det nu blev förseningar med fibernätet. Vi sa ju upp Canal Digital i april då det var sagt att vi skulle få fiber i mitten av maj. Trodde att uppsägningen gällde fr o m 1 juni så jag ringde och frågade om vi kunde förlänga med en månad… Det visade sig att abonnemanget var uppsagd fr o m 1 juli (tre månaders uppsägning). Glatt besked alltså!

Lite andra små glada besked har vi också fått, saker som lägger sig till rätta av sig själv. Det gäller att passa på att glädjas åt det som är positivt så man har kraft att ta tag i det negativa. Ibland kanske man behöver att bryta ihop lite också men det går lättare att komma igen om det finns positiva saker att glädja sig åt.

Något som nästan alltid är glädjande är mina och flickornas morgonrunda i skog och mark. Jag har varit rätt bra i kroppen sedan jag fick massage sist så det har varit ovanligt lätt att röra på sig. Vi har lite övningar för oss när vi går och ibland ser vi lite saker som vi undrar över. Igår upptäckte vi detta:

Piga känner efter vem som varit här....
Piga känner efter vem som varit här….
Sönderriven stubbe och ett runt hål... ja man kan ju undra?
Sönderriven stubbe och ett runt hål… ja man kan ju undra?

För övrigt har Thord premiärklippt gräsmattan idag. Solen sken hela eftermiddagen och det skulle tydligen bli likadant i morgon. Härligt!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 8 =