150307 Det blir sällan som man tänkt sig…

Idag hade jag tänkt att ha en riktigt lat dag men det ville sig inte. Jag kom på att en av Thords mediciner inte räcker tills på onsdag då vi ska in till Östersund och prova ut nya glasögon. Precis när jag skulle in i duschen så fick jag meddelande om att vi var bjudna på smörgåstårta hos svärdottern som fyllde år i går. Det var vi tvungna att tacka nej till då vi inte skulle hinna hem i tid för de hade lite annat på eftermiddagen. Vi kommer att åka dit i morgon och gratta istället så det ordnar ju sig ändå men kanske inte som det var tänkt.
 
När vi stökat undan och skulle packa in oss i bilen så fungerade inte centrallåset. Tomt batteri IGEN! Vet inte vad det är som tjuvdragit ur batteriet denna gång  men tomt var det. Aha, tänkte vi, då kan vi ju prova julklappen. Det är en grej som man kan koppla till batteriet och starta bilen på det viset. Funkade inte! Slut på ström även i den… Tog fram startkablar och kånkade ut reservbatteriet. Funkade inte. Även detta var tydligen tomt. Fram med batteriladdaren och testade. Funkade inte. Lät den vara på en stund men så blev Thord otålig och testade. Funkade inte. Väntade ytterligare 10 minuter och då ÄNTLIGEN startade bilskrället.
 
När vi åkte in började vi fundera på hur länge Apoteket hade öppet. Höll en tumme på att det inte stängde kl 13 och det hjälpte. Det var öppet. Gjorde en rajd på Växtvaruhuset och handlade blomkrukor, blommor, jord och marmorkross. Blir till att sätta om lite blommor framöver. Har ju inget att skylla på längre för nu finns allt hemma. Sista anhalten blev Jysk och inhandlade nya täcken.
 
När vi kom hem var det bara att ladda batterier härsan och tvärsan. Döda ting ska bara fungera! Blomgrejorna ställde jag i hallen för att säkerställa att jag kommer att ta itu med dem så fort som möjligt.
 
När det äntligen blivit tid för att sätta sig och slappa lite framför TV:n så är det i stort sett bara sportprogram. I morgon lär det ju inte bli bättre, då går ju Vasaloppet också så då ska väl alla kvällsprogram visa repriser och analysera…Dessutom ska det väl var samma skitväder i morgon också. Lite regn, iskall vind, grått och halkigt. Låter jag som en surkärring? Helt rätt! Känner mej just nu som en sånr… God helg på er!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =