150107 Beslut kan vara svåra att ta….

Ja hur man än vänder rumpan så är den alltid bak. Jag tycker att det är hur många beslut som helst som man måste fatta och så velar man bara. Idag när jag hämtade tidningen så såg jag att vi hade fått post redan i måndags (jag trodde inte att man delade ut någon då så den har legat i tryggt förvar i lådan). Det var tre brev från Länets adresserade till mej. Lite nyfiken öppnade jag kuverten. I det första stod det att de skulle betala ut x antal kronor per månad fr o m 1 mars. I det andra två stod det att om jag ville så skulle de betala ut en engångssumma då beloppen var så små. Beslut att fatta alltså men det är klart de måste väl få betala ut, det gäller bara att bestämma sig för var man bäst stoppar dem med tanke på framtiden. Ja, ja, det löser sig väl när den dagen kommer.
 
I förrgår fick jag frågan om jag ville hålla kurs för SSRK/JH i vår. Hmmm… det är ju himla roligt att få ”coacha” duktiga ekipage. Har ju fått förmånen att göra det med två duktiga unghundar nu. Mycket givande och intressant. Det är också lite skillnad på att ha en eller två enskilda mot att ha ett helt gäng och naturligtvis också beroende på vad som ska läras ut. Är det hundar som är arbetsvilliga och hussar/mattar som har ett genuint intresse är det hur kul som helst. Man blir ju lite lat på gamla dar så jag har lite svårt att entusiasmera de som bara är lite ljummet intresserade.
Jag hade en egen kurs i höstas med olika teman varje gång under 4 veckor (när Piga löpte och Garbo var konvalescent) och det var också rätt kul förstås. Till våren kommer Piga och Garbo att löpa i mars om allt stämmer och då är det lite för tidigt att hålla kurs (men när man inte kan träna själv får man lite abstinens 😉 ). Dessutom är det inte säkert att Piga blir lika störd som hon blev i höstas för då gick det öht inte att träna henne. Har varit bortskämd med att mina tikar (bortsett från min allra första) har varit helt okey att köra även under löp. Piga sa, kan själv, jag skiter i dej och hornen i pannan växte så därför blev det en välbehövlig vila för henne under förra löpet. Efteråt blev hon sig själv igen, tack och lov. Kurseriet måste i så fall bli senare på våren och det gör förstås att det inte känns som om jag vill förbinda mej men jag ska tänka ett varv till innan jag lämnar besked.
 
Klubben gick också ut med att de har anmält ett lag till Lag SM i Dalarna i augusti. De uppmanar medlemmarna  att anmäla sig och de söker även någon som kan vara lagledare och någon som sköter uttagning och träning. Lite sugen blev man allt på att anmäla Piga men det går ju på WT och jag tycker kanske inte att det är det allra roligaste tävlingsformen. Mycket pet-i-pet på de flesta som jag startat på. Nu är det förstås inte så många då jag hellre tränar än tävlar men det är ju det där med att få lite varierad träning. Haken är att blir man uttagen kan man ju inte tacka nej och det är ju också en hel del stök och bök när vi ska iväg på något. Det gör ju sig inte själv längre då jag måste ”ha jobbet med” eller ordna själv med avlösning. Ja, ja, jag får se. Får väl grunna ett par varv på det också.
 
Ett beslut är i alla fall definitivt fattat. Piga ska inte paras i vår. Hur det blir till hösten eller nästa vår det får jag grunna på ett tag till. Det är ju en hel del annat också som man går och grunnar på och velar om hur man ska göra men det kanske jag skriver av mej senare nångång.
 
Dagen idag har i alla fall varit intressant. Lite coaching och även flitig liten Piga fick göra några nyttiga övningar. Garbo blev sur när hon inte fick följa med så henne tog jag en sväng sedan. Snacka om lycklig och alert hund.
 
När det var gjort var det dags att kasta julgranen.
 
 
Den barrade rätt bra så jag passade på medan den gick att få ut utan att tappa alla barren inomhus.
 
Det var för övrigt en mycket fin gran men det är nog det milda vädret som gjorde att den inte klarade av att stå ute i plusgrader utan vatten ett tag, som gjorde att den barrade. Huvudsaken var ändå att den var riktigt fin där den stod, eller hur?
 
 
Granen sår så grön och grann i stugan….
 
Har plockat ihop lite annat smått och gott som har med julen att göra också och mer blir det i morgon. Stakar och stjärnor och ljusslingorna ute får nog vara till 20-dag Knut då jag älskar att lysa upp tillvaron, så det gör jag så länge jag kan.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 20 =