150206 En skitvecka snart till ända!

Ja denna vecka har inte varit så rolig. Så är det väl i livet, lite upp och ner. Hoppas att det ordnar sig framöver så man ser ljuset i tunneln…
 
Här var det i alla fall två som såg ljuset i tunneln för snart 5 år sedan….
 
När jag tycker det är särskilt jobbigt emellanåt så försöker jag tänka på det första året efter Thords stroke… sedan känns det inte fullt så jobbigt. Då inträffade fyra vattenskador, vattenledning som frös, en vattensäng som gick sönder ett altantak som gick sönder och taket på logen höll på att ge vika. Vi fick dessutom klara oss utan någon som helst inkomst under nästan två månander och jag fick försöka sätta mej in i Thords firma och avsluta alla påbörjade affärer. Skulle tro att det är en hel del som drog en lyckolott, som alltså blev utan faktura från Thords firma. Det gick ju inte att fråga Thord och han skrev ju aldrig ner något innan det var klart…
När Thord vaknade upp från stroken kunde han inte säga något annat än ja och nej, inte röra sitt högra ben öht och bara vifta lite på fingrarna på höger hand, vänster sida var dock okey. Detta höll i sig under de första fyra veckorna men sedan fick han komma till Remonthagen där han fick stanna i ca 4 veckor. När han kom hem satt han i rullstol hade afasi och fick träna intensivt på bl a namn på familjemedlemmar (han kände igen personerna men visste inte vad de hette, varken barn eller syskon). Med mycket träning och vilja så kunde han gå med kryckor och började också att kunna kommunicera fram mot våren. Ett mycket jobbigt år men tack och lov med lite positiva händelser däremellan, i alla fall så pass att vi orkade ta oss igenom. Tack vare hjälpsamma släktingar och vänner så gick det, trots att det såg hopplöst ut.

 
Ibland tycker jag förstås att jag borde vara testad och godkänd vid det här laget och att trycket kunde få lätta men men… Tydligen har jag fortfarande mycket kvar att lära.
 
Lite positiva saker att se fram emot är förstås att om drygt en vecka så kommer Ronja (Garbos avkomma från första kullen) och hälsar på stannar en vecka hos oss. Länge sedan sist så det är faktiskt efterlängtat.
 
På pluskontot finns också det här med Facebook.. Tack vare den återknyter man till gamla vänner och skolkamrater. Det som eventuellt är på gång framöver är att två av mina gamla klasskamrater kommer hit så vi kan ha en riktig nostalgihelg. Ser fram mot det, kan bara bli riktigt kul.
 
På måndag ska jag lämna nya prover och på återbesök till läkaren. Hoppas att en ny vecka blir lite mera positiv så jag får positiva besked.
 
Det som ligger i framkant de närmaste dagarna är (beroende på vädret) att det kanske blir lite träning för flickorna, dels i morgon och dels på söndag. Håller tummarna för att dagens väder håller i sig med lite sol och plusgrader! Skulle vara skönt det efter den senaste tidens snö och kyla.
 
Marith
 

En reaktion på ”150206 En skitvecka snart till ända!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 10 =