140911 En lite märklig höst…

Ja nog kan man tycka att hösten är lite märklig. Det är redan den 11 september men idag har det varit 18 grader varmt i skuggan. Morgonen började minst sagt dimmigt. Så här såg det ut på förmiddagen:
 
 
Alexisbacken på morgonpromenaden
 
 
Igår morse såg det ut så här
 
Idag blev det städdag men för att hålla humöret uppe så fotade jag utsikten från balkongen och från altanen. Man måste roa sig lite när man gör något som man tycker är tråkigt. Hösten är ju egentligen en riktigt härlig tid med fina färger och klar luft.
 
 
Så här ser det ut när vi tittar mot nord väst….
 
 
… mot norr…
 
 
… mot nord ost….
 
 
 … mot söder…
 
 
… och mot syd väst…
 
Trots att jag tycker mycket om hösten så får jag alltid en liten depparperiod då. Man börjar fundera på vad man åstadkommit hittills under året och känner kanske efter lite hur man mår. Just nu känner jag att jag skulle vilja har en riktig SEMESTER! Göra något riktigt roligt, bara tänka på mej själv, få bara lata mej och slippa fixa, trixa, ordna och oroa mig för allt mellan himmel och jord. För det mesta går det bra, man vänjer sig vid att ständigt ”vara på jobbet” (har betalt för 5 timmar och 45 minuter varje dag, vardag som helgdag, året runt). Ibland kanske vissa dagar blir lite mindre faktiskt jobb men det händer kanske oftare att det blir mer…. Jobb är det hur som helst varje dag, aldrig ledig om man inte drar igång stora ”apparater” för att ordna och trixa. Inte så lätt att få till även om man väldigt gärna skulle vilja ibland. 
 
Tråkiga överraskningar och missräkningar kommer och går. Ibland kan man bara rycka på axlarna och gå vidare och ibland är det jobbigare. Låter det deppigt? Jo, men så känns det lite just idag men rätt vad det är så ser, hör eller upplever man något som gör att saker och ting lättar. Idag var det ett inlägg på FB som gjorde att jag ”ryckte upp mej” lite:
 
 
Ibland får man duka sig i ryggen alldeles själv…
 
När jag fixat huset, trots mitt dystra sinne, tog jag en liten promenad på vår tomt och ”inventerade” hösten från marken.
 
 
Vinbären gav mej lite dåligt samvete…
Egentligen skulle de väl ha varit några flaskor saft av de här bären?
 
 
Nyponen njuter jag av genom att titta på blommorna, hundarna njuter av själva nyponen.
 
 
Violerna som sådde sig själva från blomsterkorgen som jag hade
på bron vid Hilton i fjol visar sig ha ovanligt stark växtkraft.
De klarade sig bättre än årets violer i kruka som dog för länge sedan.
 
 
En liten sol lyste i gräsmattan….
 
Ölandstoken blommar som en tok just nu….
trots att den inte blivit rensad på ogräs på flera år.
 
I morgon ska jag försöka mej på att putsa köksfönstren. Jag trodde jag skulle kunna anlita ”Rut” att göra det men det har blivit lite för många ekonomiska överraskningar på sistone så det är bara att bita ihop och göra så gott jag kan. Jag har fått låna en fönsterputsmaskin av min dotter Maud och planen är att jag ska försöka ta alla fönstren men några i sänder. Vi får väl se hur det går. Lär väl bli lite djupa tag i pillerburkarna men det vore skönt att kunna fixa det. Ser ganska bedrövligt ut och bara det gör att man tappar humöret lite.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =