141016 Lite tankar om mina och andras tyckande ….

Ja det finns en hel del fenomen som har varit på tapeten på sistone. Folk retar upp sig på lite olika saker och naturligtvis tycker även jag en hel del så därför delar jag med mej av mina funderingar…
 
Ett exempel: För ca en månad sedan startade en tjej som heter Catharina Wiberg en Facebookgrupp, Apportera för livet mot cancer, https://www.facebook.com/groups/1471336169782696/?fref=ts. Detta har blivit en riktig succé med 4 082 medlemmar och hittills har det samlats in 272 039 till Canserfonden + 67 398  till Barncancerfonden. En mycket lovvärd och utmärkt idé som så många ju har nappat på.

Trots detta tycker en del  t ex att varje medlem borde skänka minst 200,- (det finns flera liknande propåer). Jag tror faktiskt att de flesta ger efter sin förmåga. Detta är ju frågan om välgörenhet och då anser jag att var och en skänker det den vill och kan och det är bara att tacka och ta emot i stället för att klaga på att det är för lite. 200,- är mycket pengar för någon som kanske har 5 – 6000,- att röra sig med varje månade medan det – knappt märks för de som har 40 – 50000,- i månaden  Dessutom har vi idag flera angelägna insamlingar, t ex till ALS, och nu Ebolaepidemin. Den sistnämnda är det ju oerhört brått att få stopp på. Att klaga på att man ger för lite kan ju tvärt om få folk att helt enkelt låta bli att skänka något. Tänk er ett liknande scenario…  Det sitter en tiggare utanför affären och har ett plakat bredvid sig som det står: ”Om ni skänker något så skänk åtminsonde 200,-,”. Jag tror att insamlingskoppen skulle vara rätt så tom vid dagens slut. Jag skulle i alla fall inte ge något…

 
Ett annat fenomen som varit på tapeten på sistone, som jag till viss del har förståelse för, men ändå… är att man ska skriva om Astrid Lingrens Pippiböcker då det står att Pippis pappa är N….kung. Detta för att N-ordet är så nedvärderande. Att andra uppfattar ett ord på ett annat sätt än jag själv kan man ju förstå men jag uppfattar det hela som att tanken var positiv. En kung, av vilket slag det än må vara, är ju en person som man ser upp till. Jag har svårt att se nedvärderingen i det … Dessutom, att skriva om en bok är det ju lite som att man tar och målar över något som man anser stötande på en tavla, eller att skriva om historien bara för att man inte tycker om den som den var….
 
Likadant är det med chokladbollen som vi kallade n….boll. Kan något som är så gott vara nedvärderande? Tvärt om tycker jag men vad vet jag?
 
Ett fenomen till är det här med SD. Jag tycker att man tar sig an problematiken på helt fel sätt. Man kan aldrig tiga ihjäl ett problem. Problem måste man möta och bemöta. Det löser sig inte av sig själv. Dessutom är det väl egentligen lite mobbingfasoner när man säger att de får inte vara med i diskussioner m m. Har svenska folket gett dem mandat så är det en realitet som man inte kan vifta bort. Ta dem på allvar och möt med välgrundade argument istället för att göra dem till martyrer (det lockar bara fler missnöjda till partiet oavsett inställning till deras grundvärdering). Det är ju också så att vissa saker som de pekar på ÄR ett problem som bör lösas på helt annat sätt än det de föreslår, så det kanske är dags att ta tag i det istället för att vända ryggen till. Taktiken som man har haft nu några år fungerar inte. Problemet blir ju bara större.
 
Ja det var bara lite tanker som flyger runt i mitt huvud när jag har svårt att somna på natten. Tack och lov får vi alla tänka fritt i detta land, i alla fall än så länge. Avslutar med en lite ”avskalad” höstbild:
 
 
Löven ligger numera mest på marken….
Marith
 

En reaktion på ”141016 Lite tankar om mina och andras tyckande ….”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − nio =