140524 Skrämselhicka!!!

Ja, nu har jag haft skrämselhicka några dagar… I onsdags när jag vaknade kändes det inte helt okey i höften. Det kändes inte som det var varken muskler eller senor som gav sig till känna. Gjorde ont när jag gjorde vissa rörelser och om jag tog för stort steg… Torsdag kändes det ännu mera men vi var ute och tränade hund hela eftermiddagen och jag försökte tänka till och tog det försiktigt med höger ben. Då blev det lite krisartat med ryggen. Jag har ju en kompression vid sista ryggkotan vilket gör att det blir väldigt ont i vänster ben. Uppstår oftast när jag lägger för mycket vikt på vänster ben… Ibland vet man inte på vilket ben man ska stå på…
 
Nåja, jag har funderat och funderat och kom på att kanske, kanske har det med hur jag ligger att göra. Har nu i två nätter legat på ”aga” och sett till så att jag ligger rätt. Blir lite orolig sömn men sim sala bim så känner jag inget idag. Blev riktigt rädd faktisk för jag vill INTE att det ska bli några komplikationer. Så skönt när man kan gå utan att det gör ont. Hoppas, hoppas att det inte kommer igen.
 
För övrigt har vi verkligen sommarvärme just nu. Naturen exploderar med blommor och blader över allt. I skogen är det alldeles vitt på marken bitvis:
 
 
Oxalis acetosella, harsyra.
 
Så här står det om Harsyran på giftinformationen (trots att det står på andra sidor att man kan använda bladen som extra krydda i salladen) . Växten innehåller oxalater, men i ringa mängd. Kan orsaka magbesvär och om man ätit stora mängder, eventuellt även njurpåverkan.
 
När vi går våra rundor i skogen, flickorna och jag, har vi också hittat hägg som blommar även där, mitt i skogen och långt från hus och villaträdgårdar. Doftar ljuvligt.
 
 
Här är det en hägg som växer mitt i en enbuske.
 
 
Hemma blommar häggen för fullt och man måste stanna till och bara njuta när man kommer ut på morgonen.
 
I morse såg det lite regntungt ut.
 
Man har ju hotat med att finvädret är slut för denna gång. Synd! Tänkte städa Hilton i morgon så jag hoppas det inte blir regn i alla fall.
 
Det är verkligen skönt att jag numera har bara jobbet som PA/anhörigvådare att sköta. Det går att utnyttja tiden mycket bättre och efter ork och möjlighet. Jag tror också att Thord är riktigt nöjd med tingens ordning numera. Vi har nästan kommit tillrätta med hans eksem (efter turerna med hemtjänsten) och allt går i ett tempo som är anpassat till Thord. Själv njuter jag av att slippa iväg och städa. Skönt för både kropp och själ.
Det jag funderar över är att det är snart en månad sedan jag slutade men det är första gången som jag inte har blivit ”avtackad” på något vis när jag slutat en anställning. Förmodar att man är missnöjd med mej på ett eller annat sätt. Så kan det gå!
 
Marith
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =