140521 Konsten att säga ja tack!

Jag har numera börjat lära mej att säga ja tack till sådant som erbjuds. Jag har haft nästan lika svårt för det som att säga nej till saker om jag inte haft tungt vägande skäl. Idag fick jag ett tillfälle att träna på att säga ja tack. Eva ringde och vi kom överens om att vi skulel ut och träna hundarna lite eftersom hon är ledig i morgon. Jag hade redan bestämt med Roland till kl 15 då han hade förhinder på förmiddagen. 

Vi bestämde i alla fall att vi kan börjar lite tidigare, vi har ju några hundar att träna. Eva sa: Då tar jag med mej lite grejor så fixar jag lite lunch och jag var ju på vippen att säga ”Nej det behöver du inte, det kan jag göra”. Nu gjorde jag inte det utan sa… Okey, oj, det var ju bra… eller något liknande… Blev lite tagen på sängen av mej själv där när jag sa jag tack…. Så himla snällt! Nog ska man väl passa på att säga ja tack när någon vill göra något snällt? Men jag har så svårt att säga ja tack utan att skämmas…. men jag tror att jag börjar lära mej. Jag har ju varit tvungen att ta emot OCH be om hjälp nu på sistone. Det är faktiskt riktigt gott att ha medmänniskor!!!

 
Med rehaben går det framåt men det är svårt att hålla balans på det hela. Har börjat känna något som jag inte känt tidigare men det är väldigt svårt att veta om det är något av det som de gjorde i höften eller om det är bara muskler och senor. Jag ska försöka ta det lite lugnare ett tag men det är svårt när rörelsefriheten ökar. Man tror man kan mer än vad som är nyttigt. Gäller att tänka på hur mycket man bär och hur man bär. Hur man böjer sig och varför. Det är ju också svårt att hålla igen när energin kommer i stora doser.
 
Idag har Thord kört gräsklipparen och det börjar se skapligt ut på tomten. Trädgårdsarbetet kommer dock att bli ordentligt eftersatt i år. Läkaren förordar att jag inte ska hålla på med sådant så jag tycker jag har giltigt skäl.
 
I vilket fall som helst så skulle jag nog inte ha rensat bort dessa blommor även om jag vore i högform!
 
Jag fick kallelse till sjukgymnasten i början av juni för 3 månaderskontroll. Tänk vad fort tiden har gått i alla fall. Helt otroligt! Hur det än är så är jag så glad att operationen är gjord och att resultatet (i alla fall hittills) blev så bra.
 
Marith

2 reaktioner på ”140521 Konsten att säga ja tack!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 7 =