140513 Det går framåt!

Ja, jag måste säga att det går framåt. Min höft är helt okey, nästan för bra så jag glömmer vad jag får göra och inte… Försöker ”hålla mej i skinnet! och det går för det mesta bra även om det blir liiite fusk. Orken kommer också mer och mer liksom träningsvärk. Jag känner ju att jag har mycket kvar innan jag har fått muskler, senor, sen- och muskelfästen att fungera som de ska. Konstigt vore det väl kanske annars då det blev rätt så illa behandlade under ganska lång tid innan jag det blev operation.
 
Just nu väntar vi på försommaren och en liten aning har vi väl. I morse på morgonrundan hittade jag de blommor som brukar vara första vårtecknet så på vissa ställen står det väl stilla:
 
 
Blåsippor och tussilago i symbios…
 
Hemma på gården är det i alla fall föraning av lite somrigt:
 
 
Snart, snart blommar häggen….
 
 
… och snart, snart är det dags för lite rabarberpaj! Mums!
 
 
Kanske blir det en bukett påskliljor på bordet också…
 
 
De blå kommer jag inte ihåg vad de heter… men vitsipporna blommar för fullt.
 
Ja det är kanske inte så konstigt att jag får lite energi? Igår blev det en halvmil som jag travade på. Dels på morgonrundan och dels när vi var iväg och tittade på nya marker till kennelträffen. Det senare innebar en hel del hinder då det var lite träd och ris i vägen där vi gick och tittade. Idag fick jag ta en ny väg igen på morgonrundan. På vår vanliga runda ser det nämligen ut så här:
 
 
Här brukar skoterspåret gå…
 
Lervälling och djupa spår över allt.
 
Igår gick vi en ny runda och där såg det ut så här:
 
 
Det blev till att gå runt på ”obanad” väg, jobbigt!
 
Därför blev det nytt vägval, eller rättare sagt stigval idag:
 
 
… men inte blev det lättare. Backen var grym och jag gissar att det känns i musklerna i morgon bitti!
 
Jag har också konstaterat att mitt minne har fått en riktig stjärnsmäll tror jag. Igår hade jag tid att balansera hjulen på bilen och göra en framvagnsjustering… Tror ni att jag kom ihåg det? Har det t o m som postitlapp på datorn men den har suttit där i 14 dagar så den tittar jag inte på…. Hmmm… Fick i alla fall ny tid nästa måndag. Nu har jag programerat telefonen så nu ska det väl vara sjutton om jag ska missa den tiden.
 
I morgon kommer vi att få kärt besök av Tina och Canelle. Det ser vi fram emot. Det är väldigt länge sedan vi sågs och Canelle har vi inte sett ”in live”, foton via FB men inte i egen hög person.
 
Marith
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + nitton =