140505 En inte alltför tokig dag!

Ja idag har det inte varit alltför tokigt. Solen har värmt hela dagen…. upp till plus 8 grader i skuggan i alla fall. Ovanligt lite vind har det också varit men tillräckligt för att det kändes riskabelt att elda löven i tunnan. Löven var väldigt torra och med den lilla vind som var så flög det ”småfnas” i luften så jag avslutade försöket rätt så omedelbart.
 
I förrgår upptäckte jag några uppsatta träpinnar bredvid stenmuren här på gården. Funderade på om det var grannen som ”stakat om” sin tomt och ville ha en bit av vår. Skämt å sido, naturligtvis var det inte så! Det var Sundsjö fiber som hade stakat ut en ny sträckning på den kommande grävningen för fiberkabeln. De hade beslutat att inte följa byns vatten- och avloppsledningar då det har varit väldigt många vattenläckor och man vill ju inte riskera att det blir uppgrävt och kanske avgrävd kabel  stup i kvarten. Igår kom de hit så vi fick skriva på ett avtal om att de skulle få gräva på vår tomt. Fjällsta ligger först på ”linan” så de kommer att koppla på här först men de kommer att börja gräva i Fanbyn  och på ställen där det är jordbruksmark som måste prioriteras. Här kommer de att börja gräva om ca 2 – 3 veckor. Troligen är det klart och påkopplat under sensommaren, hösten.
 
Efter lunch idag hade jag räknat ut att NU måste jag iväg med mina flickor. Thord tog med sig Greta, permobilen och några dummisar och gjorde en tur på egen hand och tass. Jag, Piga och Garbo åkte till sjöändan och körde både linjetagning och markering med apportkastaren och de nya ”äggen”. Flitig liten Piga gjorde sin matte riktigt glad idag. Garbo var lite för tänd för att det skulle kännas riktigt bra. Inte så att hon gick ur hand men snudd på vid ett par tillfällen. Kanske inte så konstigt heller för hon har inte fått gjort något riktigt sedan hon kom hem från Dalarna. Hon har ju haft problem med en trasig klo bl a. Denna ser rätt bra ut nu. Helt torr och nästan överväxt så jag håller koll varje gång vi varit ut men nu slipper hon både sko ute och socka inne.
 
Idag pratade jag min fd arbetsgivare på mitt städjobb för att få veta vad jag skulle ha haft för lön under april. Det har ju varit lönförhöjning från den 1 april och Försäkringskassan skickade hit papper strax före Påsk som jag skulle fylla i. Det har jag inte kunnat då jag inte, trots påstötningar, fått besked om det själv. Det fick jag inte idag heller. Det var något om att det skulle vara samma procentsats som kommunen betalade sina förskolelärare på dagis och det var inte klart. Det skulle förhandlas om poäng och procent och jag vet inte vad. Jag fick inget riktigt grepp om vad det hade med min städlön att göra så jag får väl skicka in mina papper, med det jag vet, till FK och förklara att inte ens min arbetsgivare vet vad min lön skulle ha varit om jag jobbat… Jag måste säga att idag är jag oerhört glad att jag har sagt upp mej på städjobbet. Så skönt att känna att man gjort rätt! Inget ont som inte har något gott med sig!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 1 =