140503 Lite funderingar …

Idag har jag  varit igång och jobbat heltid för tredje dagen. Det har varit lite struliga dagar så det har varit svårt att få till rutinerna. Det kommer nog också att ta lite tid för jag orkar inte riktigt köra på som tidigare, det blir en hel del pausar. Jag känner ju när jag gör något lite extra så känns det i kroppen.
 
I torsdags var jag ute och tränade Piga tillsammans med några andra träningssugna personer. Vi höll på i tre timmar men med pausar förstås. Vi gick en hel del över några strandängar och det var lite tuvigt, halvmjukt, lite vått på en del ställen och några diken att kliva över. Kan ju säga som så att både igår och idag känner jag verkligen att jag har muskler på framsidan av benen…
 
Vi har ju väntat på lite salvor och medikamenter till Thord som har eksem och problem med att det kliar på kroppen. I morse hade vi en riktig genomgång och han fick äntligen lite bra lisa för kroppen. Hoppas det hjälper. Nu är det ju 8 veckor sedan jag hjälpte honom och jag har ju trott att har man hemtjänsten här så blir han väl omhändertagen bl a vid dusch… Tyvärr så är det inte riktigt så. Hans fötter har alltid varit välskötta men nu var det ganska bedrövligt. Blir lite stök att få till det, det hinner hända mycket på 8 veckor. Man blir lite sur… Allt ska gå fort och lätt och är det något som inte blir bra så får väl ”nästa man (kvinna) ta det. Eftersom de är många så kan man ju tänka sig resultatet.
 
Städningen av huset är sorgligt eftersatt så jag tog ett pass i köket idag. Känner att egentlige skulle jag ha varit noggrannare men jag tror jag sparar lite till innan jag börjar klättra på stolar och stegar. Nu är det ju inte bara köket som skulle ha behövt storstädas men det kanske blir lite pö om pö framöver.
 
Konstaterar att vara sjukskriven är inget att rekommendera. Det mesta av jobbet/sysslorna som man skulle ha gjort är kvar. En hel del blir också desto jobbigare att ta rätt på än när man kan göra det eftersom. Jag hoppas verkligen att jag nu har varit haft min dos av sjukskrivning för överskådlig framtid.
 
Som tur är finns det riktigt roliga och trevliga saker att sikta in sig på framöver. Igår fick vi besök av gamla ”hundbekanta” (de hade labradorer och vi tränade tillsammans för länge sedan). Nu har de beställt en valp som kommer i sommar och vill ”uppdatera” sig lite på vad som hänt och skett sedan de senast hade labrador.
 
Vi blev sittandes och pratade länge, det är ju många år att ta igen. Det märkliga är att det kändes som om man tog vid där vi slutade sist. Härligt! Dessutom har de marker i närheten av där vi ska ha vår kennelträff i sommar. Så nästa helg ska vi dit och titta lite och se vad som finns. Blir lite kul att kunna erbjuda våra trogna valpköpare på lite nya träningsmarker detta år.
 
SSRK/JH ska ha ett WT den 6 juni också och jag funderar lite. Tyvärr är det rätt kort om tid och mycket att träna för det har ju varit ”lågsäsong” för oss så länge nu. Vi får väl se hur det blir. Piga kan, vad jag förstår starta i ÖKL så det kanske kan funka…
 
I morgon har vi också något roligt att se fram emot. Ulla & Tryggve, Thords släktingar, kommer på en liten visit mellan två aktiviteter. Förhoppningsvis hinner de med att få sig lite middag här i mellantiden.  Hur som helst ska det bli kul att få träffa dem.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 8 =