140330 En intensiv helg är till ända

Efter morgonpasset igår morse fick hemtjänsten ledigt för helgen. Bra att de finns men också skönt att få sköta oss själva lite. Vädret såg ut att vara kanonfint så Thord och jag tog och gick en liten promenad. Tyvärr fick vi vända tidigare än vad vi tänkt då det var en riktig snålblåst.
 
På eftermiddagen kom Göran, Ann-Sofie, Cassandra och Melinda med blommor och presenter. Vi fick naturligtvis också en stund tillsammans vid fikabordet. Göran fick lite uppdrag av Thord så snart har vi väl ställt till det så att vi inte får några besökare… blir bara en massa jobb… Skämt åsido, vi är så tacksamma för all hjälp som vi får. Man känner sig rätt hjälplös ibland.
 
En stund efter att de åkt kom Maud, Lars, Emelie och Andreas tillsammans med Lady, Potifar och Greta. Måste säga att det var riktigt härligt att få träffa hundarna igen och då särskilt Greta förstås. I deras blogg står lite mera om de mötet.
 
De hade också med sig både blommor och presenter och dessutom ställde sig Maud och lagade till en riktig festmåltid. Så gott! Vi åt alla så vi nästan rullade från bordet. Ett nytt recept som förhoppningsvis inte är sista gången vi får avsmaka. Det var ugnsbakad filé med mozzarella, chorizosalami, grädde, kryddor och örter. Till det friterade pommes chateau, grymt gott!  
 
Gott, gott, gott!
 
Det blev också rekord för mej hur länge jag orkade sitta uppe. Klockan var nog 22 när jag gick och lade mej, hör och häpna. Tyvärr blev det en stöknatt då det blev 2 timmars sammanhängande sömn och sedan bara småslummer. Förmodligen blev det kanske lite mycket under dagen. Det är svårt att avväga vad man orkar, känns efteråt om man tagit i lite för mycket men övning ger färdighet.
 
Dagen idag har förflutit lugnt och jag har tagit två rejäla vilopass. Maud och Lars tog med hundarna och gick en sväng i skogen under förmiddagen. Blev lite avis, längtar tills man kan ge sig ut i skog och mark, särskilt när man får se att det finns sånt här efter stigen…
 
 
Blåsippor, det är vårens budbärare om ni frågar mej!
 
Till lunch stekte Maud hamburgare på älgfärs som jag gjorde i ordning i går. Har aldrig gjort det förut men gott var det. Skulle kanske ha varit lite grädde i färsen då älgfärsen är rätt fettsnål men de försvann rätt fort i alla fall.
 
Innan det var dags för gänget att åka hem till Hissmofors bjöd de även på tårta. Tages violtårta. Så gott! Snacka om att man verkligen känner sig priviligierad! Dessutom har de fixat med pannan, burit fram våra solstolar så vi kan sitta ute och njuta av vårsolen framöver, plockat ner vinterbelysningen, lagat hundhagen och fixat fästet till kupévärmaren i bilen. Emelie har hjälp mej rensa vår stora gullranka som slingrar sig runt hela matrummet. Det var lite döda stänglar och en massa vissna blad. Det är lite svårt att hålla i ordning på den när man inte kan sträcka på sig eller klättra på stolar just nu.
 
Sammanfattningsvis måste jag säga att det har verkligen varit en minnesvärd helg. Så härligt med besök av nära och kära!
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 1 =