140319 Rapportdags igen?

Ja kanske det är dags för en liten kort rapport igen. Gårdagen förflöt skapligt om än det kändes lite som en ”mellandag”. Var ute på en liten promenad och fick frisk luft och näring för livsandarna och sedan tog jag mej en ”tupplur”. När jag vaknade hade Maud, vår alldeles egna ängel, kommit hit och stod och lagade mat. Stuvade mackaroner och fläsk. Vem kan känna sig låg då?
 
Efter maten tog hon en svängom med dammsugaren, efterlängtat!!! Inte riktigt dammsuget hus på mer än en vecka…. Sedan tog hon och skötte om mina fötter. Minst lika efterlängtat. Har haft svårt redan innan operationen att komma åt och sköta om dem som jag brukar (och måste för att hålla dem i trim). Efter operationen så har det ju helt enkelt gått då man inte får böja höften mer än 90 grader. Har frågat doktor, sköterska och sjukgymnast hur jag ska bära mig åt men alla bara pratar bort det så är det någon som har tips är jag tacksam!
 
Nu var det ju inte slut på ”förmånen” med det. Hon renbäddade min säng också. Det är också något som är svårt. Hur bäddar man en säng när man inte får stå på knä/stå på huk eller böja höften mer än 90 grader? Ja nya frågeställningar har det i alla fall blivit på senare tid. Inte allt som har blivit enklare, inte ännu i alla fall.
 
I morse vaknade jag vid 6-tiden och kunde inte somna om. Kl 7 när jag gick på toaletten hörde jag att Maud vaknat så då klev jag också upp. Hon skulle åka och jobba kl 8 så hon fortsatte med sina goda gärningar även idag. Jag kanske ska passa på att fylla på pellets när jag ändå är här, sa hon. Naturligtvis askade hon ur pannan också. Dessutom fick vi en mysig pratstund över en kopp kaffe. Kan en dag börja bättre? Måste säga att det är nästan så man hör änglavingarna susa bara man ser vår goa, snälla Maud. <3
 
Idag har jag också dragit ner på värktabletterna, i alla fall ”västingarna”. Istället för 2×3 så testar jag 1×3 och det ser ut som om det fungerar. Har inget mera ont idag än igår så det blir nog bra det här. Provade att gå ”riktigt” i trappan också idag. Har ju gått fot om fot tidigare men idag kändes det så bra så jag tänkte det var dags att testa och det går alldeles utmärkt. Känns ingenting konstigt alls.
 
I morgon kommer vår snälla son Göran och hämtar mej kl 10 för vidare färd till HC i Bräcke. Dags att plocka bort stygnen så jag hoppas att det kommer att bli lite lättare att sitta sedan. Dessutom ska jag till sjukgymnasten och jag har lite frågor att diskutera med henne så jag hoppas få bra svar.
 
Idag har det var två ”gamla bekanta” från hemtjänsten här (de som tidigare varit här) och kvällsmaten fixade jag själv så det har faktiskt varit en lugnare dag på den fronten också. Det är otroligt jobbigt när det är tre olika som kommer och alla ska ha instruktioner på vad de ska göra. Det har inte varit lätt att få vara sjukskriven och ifred de här dagarna men nu har jag klagat lite så jag hoppas det blir bättre. Det verkade så idag i alla fall så vi hoppas på det. Det är ju väldigt jobbigt för Thord också med alla dessa olika som far och springer här och ska hjälpa honom. Han behöver ett lugnt tempo för att må bra och nu har det varit många hektiska dagar på raken.
 
Nu kan det i alla fall bara bli bättre och bättre. Känns som det har vänt på allvar så jag ser fram mot morgondagen.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + fem =