140304 Det är nära nu! (I!)

Nu är det nära. En dag kvar att genomlida och sedan hoppas jag på ”förlösningen”… Idag har varit en dag där sista rycket har varit på tapeten. Garbo & Piga har åkt till Dalarna, Greta & Thord till Hissmofors så nu vet jag att de har de bra i alla fall. Tusen tack till Ingegerd och Gustaf som kom och hämtade de förstnämnda och tusen tack till Maud som kom och hämtade de andra två. Dessutom har hon tagit ledigt från jobbet en hel del för att pyssla om sin käre far och även skjutsa honom till Remonthagen på torsdag då han har tid för botoxbehandlig.

I morse ringde hemtjänsten och vi gick igenom, så gott det nu gick, vad som skulle göras i alla fall på måndag. Allt beror ju lite på hur jag är och känner mej och ÒM jag fått komma hem. Det hänger lite i luften där förstås. Det blev lite panik häromdan när jag upptäckte att det fattades lite av Thords medicin. En av medicinerna räcker bara till torsdag och igår kväll upptäckte jag att det fattades även för mej. Blev en tur till Bräcke… trots att jag trodde att jag hade allt under kontroll…

 
Sista tvättmaskinen är istoppad i tumlaren och blommorna är vattnade. Pannan är fixad, bara att ställa om lite när jag har duschat i morgon bitti så ska nog det också fungera. Väskan är i stort sett packad, mina hjälpmedel är märkta så nu gäller det bara att jag har huvudet med mej i morgon bitti och får med mej allt som jag ska. Min snälla son, Göran, kommer och skjutsar in mej. Tusen tack för det! Min syster May och svåger Bosse har lovat skjutsa hem mej när det är så dags så det är också ett frågetecken på listan som nu är uträtat. Tusen tack!
 
En mycket glädjande nyhet kom också med posten idag. Beslutet om hur många timmar Thord har rätt till Personlig Assistent. Det har ju känts som man inte hinner så mycket men samtidigt har jag tyckt att jo, nog stämmer det kanske med 20 timmar/vecka. När vi satt och gick igenom allt som jag faktiskt gör, det handlar ju inte bara det som jag aktivt gör utan även där jag står i beredskap för eventuell hjälp  o dyl,  så visade det sig att han har fått beviljat 36 timmar och 45 minuter/vecka. Inte underligt att man känt sig lite jagad ibland…. Detta ställer ju väldigt mycket i en annan dager. Nu får man ta och planera om lite för jag kan ju inte ska jobba 56 timmarsvecka …
 
Kontentan av allt detta är att det ser betydligt ljusare och hoppfullare ut än vad jag ens kunde drömma om. Kan ju blir riktigt bra det här!
 
Marith

3 reaktioner på ”140304 Det är nära nu! (I!)”

  1. Det heter mig.. 😉 Jo, du vet jag håller alla tummar och Canelle håller tassarna. Det kommer gå bra. Som sagt, finns som back-up. Hela mars..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =