140613 Medicin mot ragator?!

Är det någon läsare som har medicin mot ragator får ni gärna höra av er till undertecknad. Inte så att jag har en ragata i omgivningen (i alla fall inte som besvärar mej) men jag har upptäckt att jag själv är på väg att bli en sådan…
 
Mitt humör är inte att lita på. Ibland är det på topp, trots dåliga nyheter och andra besvikelser. Andra gånger är det i botten även om det egentligen inte finns något att klaga på… eller det går alltid att hitta förstås även om en man en bra dag inte skulle komma på tanken. Tänder ibland på stubinen för småsaker medan jag kan vara ytterst tålmodig i andra situationer. Minnet börjar också att svikta. Någon har talat om något för mej men det är totalt borta. Kan sätta huvudet på att jag inte har hört det förut men så plötsligt… visst ja!  Det sa du ju. Ytterst opålitlig och oberäknelig alltså! Hmmm… som sagt, skulle gärna vilja ha lite medicin mot detta. 
 
Om man ser saker och ting från den ljusa sidan så är det en härlig tid just nu. Blommor och grönt vart man än ser. Rätt bra väder, i alla fall av och till. Vi bor bra, trivs med vår omgivning. Har en härlig hobby, mina fina flickor. Snälla, omtänksamma släktingar och vänner som ställer upp otroligt när nöden kallar. Ny höft och rehab som går precis åt rätt håll. Helt otroligt vad bra det har blivit! Så vad har jag att klaga på? Varför känner jag mej som en otacksam ragata ibland?
 
I den bästa av världar tror jag att jag skulle ha behov av en riktig (!) semester. Inga krav, inga beslut som måste tas.Ja inga måsten över huvud taget. Blir ibland lite tröttsamt i längden när man alltid på ett eller annat sätt jobbar varje dag året runt och alltid har ansvaret för att livet ska fungera. Tack och lov tänker man väl inte på att man jobbar varje dag året runt men man kan ju aldrig någonsin släppa det heller… Livet är fullt med MÅSTEN!
 
Nu är det säkert många som säger att det finns inga måsten. Det är bara att göra sig av med dem. Nej, säger jag. Det finns ALLTID måsten. 
 
Om jag ska ha något annat än jobb att tänka på och njuta av ”mina flickor”, MÅSTE jag sköta om dem. Alltså ge dem mat, se till så att de är friska och krya, rasta dem, låta dem få motion och hjärngympa. Kan inte tänka mej ett liv utan dem, alltså är skötsel och omvårdnad ett MÅSTE!
 
För att bo som vi gör MÅSTE jag sköta om huset, se till så det finns värme, så det blir skottat på vintern och gräset klippt på sommaren. Om jag inte själv gör det, eller kan göra det, så MÅSTE jag se till så att någon annan gör det. MÅSTE se till så alla räkningar är betalda, att pengarna räcker till det vi behöver. Ska jag göra mej av med de ”måstenan” så MÅSTE jag rensa ut 36 års hamstrande som lagrats i husets alla skrymsler och vrår samt i uthusen. Se till att få en köpare på huset, hitta någon annan stans att bo. Ja det finns säkert 100 fler MÅSTEN!
 
Därför säger jag… MÅSTEN finns och går inte att göra sig av med. Hur man än vänder sig så har man rumpan bak. Det enda man kan göra är att välja vilka MÅSTEN man har.
 
Som tur är är överväger dagarna då det mesta känns bra och alla måsten är glömda, men som sagt, har någon medicin mot ragator tar jag tacksamt emot tips på var man får tag på den. Gillar inte den person som jag börjar bli.
 
Idag är det fredagen den 13:e och dessutom fullmåne. Det sägs att det ger en extra stark energi så det gäller väl att ladda batterierna inför framtiden. Jag ska ialla fall ladda batterierna till morgondagen. Ser ut som det blir lite hundträning och finväder… DET är i alla fall inga måsten för min del… 
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem − två =