140604 Jaha! Det borde man ju ha förstått…

Hmm… Idag kom det hit två stycken från kommunen igen och skulle göra en ny utredning. Det kom ju hit två personer strax innan jag opererade höften som också gjorde en utredning. Resultatet av det blev ju att Thord fick utökad assistenttid, från 20 timmar till 36,45/vecka. Det visade sig att han behöver bra mycket mer hjälp än vad som varit beviljat sedan starten. Detta gjorde ju att jag kunde säga upp mitt städjobb. Jag tjänar visserligen rätt mycket mindre på assistentjobbet och det fattas ju 3,15 timmar i veckan men med en ny budget och genom att dra in svångremmen ett snäpp så insåg jag att det skulle kunna gå. Skönt att inte behöva slita mer på kroppen med städning, jag har ju artros i axlarna också och det vore ju bra om de kunde hålla några år till.
 
Idag fick vi så reda på att den andra personen som varit hit är långtidssjukskriven så den delen i utredningen som hon gjort måste göras om. Det gäller ett skattefritt bidrag som Thord har haft sedan han kom hem från Remonthagen efter stroken. Nu visar det sig att eftersom han fick utökad assistenttid så är den med 95 % sannorliket säkert att han mister det bidraget. Det innebär att jag måste försöka hitta ett deltidsjobb på några timmar i veckan för att få det hela att gå ihop. Märkligt att man ALDRIG får vara glad någon längre stund. Jag blir så inibängen less!!! Förstår inte att man MÅSTE testas och pressas precis HELA tiden.
 
Det är tur att jag har hundarna. De stunder jag kan vara ute och ägna mej åt träning eller bara promenader i skogen är guld värd. Då får/måste man släppa allt annat för en stund.
 
I morse när vi gick vår runda hade det regnat men när vi gick var det uppehåll. Naturen var nytvättad och myggen kom fram… i STORA svärmar. Det är ju faktiskt en liten nackdel men man får gå lite snabbare så går det bra. Ibland är det förstås läge för lite fotografering. trots mygg:
 
 
Flitig liten Piga var tvungen att kolla hur långt lingonblommorna kommit… Är det inte dags för bär snart?
 
 
Det droppade från träden men grönt och fint blir det….
 
 
Men som sagt var… Myggen är framme nu!
 
Trots att regnet låg i luften så är det ju faktisk rätt tjusig utsikt över Sundsjön ändå
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 9 =