140729 Ibland ”svedres” man i onödan

Ja ibland går det bättre än väntat. Var till bilfirman med bilen idag. Det var ju några grejor som de lovat åtgärda, dörrstopp på framdörren och torkare på framlyktan på vänster sida. Vi hittade ju lite andra fel efter köpet samt att den helt plötsligt inte gick att starta (som jag skrev om i förra inlägget). Vår snälla ”bildoktor” var hit och hjälpte oss så att jag med hjälp av en skruvmejsel kunde starta den. Vi tog oss alltså till bilverkstaden idag och det var lite spännande att se hur det skulle sluta.
 
De fixade tändningen, bytte ett stabbstag och en bussning till övre motorfästet och fixade både dörren och torkaren på lyktan fram.  De tittade även på en bussning till fästet för kardan som vi trodde var kass men det visade sig att det inte var något fel på den. Däremot har jag en icke fungerande tankmätare… När den visar 30 liter kvar finns det bara 10 och det får jag nog leva med tills jag har råd att fixa själv. Inte så illa trots allt alltså!
 
Hur som helst känns det rätt bra just nu, få se hur länge det varar. Vi blev kvar där nästan hela dagen  så det var tur att det var nära till Gulf. En expressen samt en glass, en loka och en punchpokal till oss var blev första inköpet. Nästa runda blev det en aftonbladet… Tur det finns korsord i tidningarna så man håller sig sysselsatt. Vid andra besöket fick jag en liten ”glad-kick” också. När jag skulle betala sa expediten helt spontant (samma unga tjej som första gången) ”Åh vilken cool tröja du har”! Detta är tredje gången jag fått en spontankomplimang över den. Kul!
 
För flickornas del har det nog varit en trist dag… Hela dagen i hundgården blev det. Inget bad i kväll heller, kände bara att jag vill vara hemma i lugn och ro en kväll. Tyvärr haltar Garbo lite mera idag än i går. Få se hur det är i morgon….
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 4 =