140722 Länge sedan sist men nu kan jag inte hålla mej längre…

Ja det har varit mycket att ”sveders ti”, så pass att det inte har funnits tid eller lust att skriva men nu är det som sagt var dags!
 
Den här dagen har varit riktigt innehållsrik. Om den har varit ”värt besväret” återstår att se men just nu infinner sig en känsla av välbefinnande. För det första så känns det nästan som om jag har semester…. detta trots att jag egentligen jobbar varje dag året runt. Det är nog sinnesstämningen och valen av ”måsten” som är det avgörande i det fallet.
 
Jag började bra… vaknade halv 6 av att Piga ville ut och kissa. Omöjligt att somna om så efter två timmars svettigt vridande i sängen så steg jag upp, väckte Thord, gav flickorna mat och gick en runda med dem i skogen. Garbo har fått följa med några dagar nu, trots att hon fortfarande markerar lite hälta. Idag tog vi den näst längsta rundan och jag kan inte säga att hon blivit sämre av det. Imorgon är det dags för laser igen, hoppas verkligen att det ger sig nu då.
 
Efter frukost var det dags för dusch och för att göra sig i ordning för ett efterlängtat besök hos Jessica Massör. Det är så underbart att åka dit, dels för det hon gör med min kropp och dels för att hon verkar genuint tycka det är trevligt när jag kommer. Jag har ju gått hos henne nu i många år. Vi räknade ut att det åtminstone är 13 år. Hon tycker att jag tillhör ”inventarierna” och hon säger att hon blir så glad när hon ser i kalendern att idag är det jag som kommer. Som sagt var… det är i så fall väldigt ömsesidigt. Vet inte om jag klarat det sista året utan hennes hjälp. Om det är någon som är värd en guldstjärna på himmapellen så är det Jessica Svanberg!
 
När jag kom hem var det dags att skicka hundarna ut i hundgården och för Thord och mej att åka mot Östersund. Bilen skulle ombesiktigas efter reparation men på vägen dit skulle vi stanna i Brunflo och titta på en bil som var till salu. Den står här hemma nu!
 
 
Kunde inte motstå… Såg rätt bra ut och var go att köra
 
 
Visserligen en gammal bil denna gång också, en -99:a men ….
V70, Cross Country, alltså med efterlängtad
4-hjulsdrift.
 
 
Hyfsad både utvändig och utvändig, skinnklädsel och en AC som faktiskt fungerar!
 
Denna gång var det jag som köpte bil. Har inte varit bilägare sedan -79 så det är väl på tiden då det är bara jag som kör numera. Huruvida det var ett dumköp eller inte visar sig säkert framöver men just nu känns det gott i både kropp och själ.
 
Det blev en ”semsetermiddag”, nygrillad kyckling, potatissallad och fräsch sallad. Ett glas vitt till det blev pricken över i:et. Precis när vi hade avverkat både middag och övrigt ”kvällstök” och fixat en GT så kom Björn Markstörm. Vi har anlitat honom att spruta ogräs på gården varje år, så även nu. Han hade lovat komma i början på den här veckan och… här kom han.
 
 
Så skönt att få hjälp med detta!
 
Dessutom ringde vår ”farbror bildoktor” Lars Larson och frågade om han kunde hämta gräsklipparen i morgon. Han hade lovat Thord att rikta om den och svetsa några sprickor så att den klipper rakt och snyggt igen. Just nu är det bara ränder hela gräsmattan.
 
Vi pratade även om bilköpet och eftersom jag ska tillbaka till bilfirman i början på nästa veckan för att fixa ett knäpp i en framdörr och en torkare på ena framlyktan så lovade han att titta igenom bilen och se om det är något mera som inte är som det ska.
 
Summa sumarum så har jag träffat/pratat med tre änglar idag. Så gott ha dessa härliga människor runt omkring sig!
 
Marith
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 2 =